agenda-to.com
concertkalender België Nederland

20-10-2017 - 50 Jaar CCC Inc. | VERA Groningen - Vera

Datum: vrijdag 20-10-2017 
Locatie: Vera, Oosterstraat 44, 9711 NV Groningen, Nederland
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): 50 Jaar CCC Inc.; VERA Groningen;
 
Info: In 1967 werd de band CCC Inc. in Amsterdam opgericht door een stel vrienden, waarvan een deel later Doe Maar oprichtte. De Folk- en Americana formatie werd binnen de kortste keren succesvol en trekt volle zalen door het hele land. Al voor de tijd van Doe Maar wisten ze als geen ander hoe je een feest neerzet, CCC Inc. was dan ook de enige Nederlandse band die op het hoofdpodium van het roemruchte Kralingen-festival mocht spelen.

Na succesvolle jaren met CCC Inc. begint Ernst Jansz de immens populaire band Doe Maar. Later sluit oud lid van CCC Inc, Joost Belinfante, daar ook bij aan.

50 jaar na de oprichting is het de hoogste tijd voor een reünie! Voor de band is het alsof de tijd geen vat op hen heeft gehad en dat komen ze in Vera vieren. En dat is niet zonder reden. Ze doen namelijk vooral zalen en podia aan die in hun begintijd ook al bestonden. En laat VERA ze in 1974, toen we nog een studentenvereniging waren, ze ook al eens over de vloer te hebben gehad. Het zal een gedenkwaardige avond met enkele van de meeste gewaardeerde Nederlands musici op de planken van ons mooie podium. 
Reageer: