agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-10-2017 - Avishai Cohen (t) Quartet - Concertgebouw

Datum: vrijdag 13-10-2017 
Locatie: Concertgebouw, Concertgebouwplein 2 - 6, 1071 LN Amsterdam, Nederland
Start: 20:15 
Category: Concert 
Artiest(en): Avishai Cohen (t) Quartet;
 
Info: Avishai Cohen (t) Quartet

In het spel van trompettist Avishai Cohen is de geest van Miles Davis te horen. "Like Davis, he can make the trumpet a vehicle for uttering the most poignant human cries", aldus The New York Times.

Zijn eerste concerten gaf Avishai Cohen staand op een doos. Inmiddels is de Israeliet een van de grootste jazztrompettisten ter wereld. Uitbundig getalenteerd, relaxt en vol ziel. En dat talent zit bij Avishai Cohen in de familie. Zo reisde hij met zus Anat (klarinet) en broer Yuval (saxofoon) de wereld over als The 3 Cohens.

'Beginnen uit het niets'
‘Musiceren is voor mij beginnen uit niets, alles vergeten wat je geleerd hebt,’ zei Cohen in een documentaire. ‘Je moet niet proberen te herscheppen wie je gisteren was, maar naar het nu zoeken. Elke dag ben je iemand anders.’

Vanavond komt hij met zijn eigen Avishai Cohen Quartet, een groep dat in 2016 hun debut album "Into The Silence" op het befaamde Duitse label ECM uitbracht. Het werd meteen een van de best verkopende jazz albums van 2016. Ook won het album de prestigieuze Franse Grand Prix de L'Académie de Jazz 2016.

In mei 2017 komt het tweede album "Cross My Palm with Silver" van Avishai's quartet uit, waar hij eerder dit jaar in o.m. het Tivoli Vredenburg wat stukken van liet horen tijdens een "fabelachtig en sacraal" (Trouw, red.) optreden. Deze zomer staat hij voor de 3e keer in 4 jaar op het North Sea Jazz Festival en op 13 oktober, eindelijk in Het Concertgebouw.

"Arguably the most exciting Israeli jazz musician in the world." - The Chicago Reader

"Avishai Cohen has rather quietly become one of the most creative trumpet players in jazz." - JazzTimes

"Smaakvol diepgevoeld album van trompettist Avishai Cohen, die uitblinkt met zijn pure geluid. Ingetogen jazz in melancholische winterkleuren." - NRC Handelsblad

Vrijdag 13 oktober 2017 | 20:15- 22:35 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 26,00 
Reageer: