agenda-to.com
concertkalender België Nederland

04-07-2017 - Brian Wilson Presents Pet Sounds - Kursaal Oostende

Datum: dinsdag 04-07-2017 
Locatie: Kursaal Oostende, Monacoplein , 8400 Oostende, België
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Brian Wilson Presents Pet Sounds;
 
Info: BRIAN WILSON PRESENTS PET SOUNDS
PERFORMING WITH SPECIAL GUESTS AL JARDINE & BLONDIE CHAPLIN

Hij is één van de meest gerespecteerde figuren in de populaire muziek en het creatieve brein achter een resem legendarische nummers uit de rockgeschiedenis. We kunnen zonder overdrijven stellen dat Brian Wilson één van de meest invloedrijke componisten van de voorbije eeuw is.

Hij is nauwelijks zijn tienerjaren ontgroeid wanneer hij enkele van zijn meest geliefde klassiekers creëert. “Surfer Girl”, “I Get Around”, “Don’t Worry Baby” en “California Girls”, om slechts enkele nummers te noemen van de schijnbaar oneindige reeks tophits die Brian mee geschreven, geproduceerd en live gebracht heeft met zijn familieband The Beach Boys. 1966 is een ijkpunt in zijn carrière. Brian Wilson verruimt zijn creatieve horizonten aanzienlijk en brengt met ‘Pet Sounds’ een mythische plaat uit, tot op vandaag door velen aanschouwd als één van de beste albums aller tijden. Het album brengt vier wereldhits voort. “Sloop John B”, “Wouldn’t It Be Nice”, “God Only Knows” en “Caroline No”. De eerste single volgens Sir Paul McCartney één van de mooiste nummers ooit opgenomen, de laatste was de eerste solosingle die Brian Wilson ooit onder zijn eigen naam uitbracht.

Of het nu full albums waren of afzonderlijke tracks, of het solo was of in samenwerking met andere artiesten; Brian Wilson is nooit meer gestopt met het maken van geniale muziek, het uitbrengen van intieme, muzikale juweeltjes. Zijn uitzonderlijk talent en indrukwekkende carrière werden in de loop der jaren o.a. bekroond met Grammy Awards, een Golden Globe Award en een introductie in de Rock and Roll Hall of Fame.

Wie Brian Wilson ooit live aan het werk zag, kan getuigen van de unieke magie en feestelijke sfeer op elk van zijn concerten. Wie Brian Wilson nog nooit aan het werk zag, moet nu zijn kans grijpen! De ‘Mozart of Rock’ vertrok vorig jaar op een wereldtournee om de vijftigste verjaardag van 'Pet Sounds' te vieren en houdt op 4 juli halt in het Kursaal Oostende. Een unieke kans om de nummers uit dit meesterwerk live te ontdekken. En Brian Wilson komt niet alleen! Beach Boys-broeders Al Jardine en Blondie Chaplin vergezellen hem op het podium. Tickets voor dit niet te missen zomers concert zijn beschikbaar vanaf donderdag 23 februari om 10u.

TICKETS
€ 94 - € 84 - € 74 - € 64 (incl reservatiekosten)

RESERVATIE
www.ticketmaster.be
070 66 06 01 (max € 0,30 / min)
Boxoffice Toerisme Oostende

ORGANISATIE
Live Nation

DEUREN OPEN
19u00

START VERKOOP
23 februari 2017 - 10u00 
Reageer: