agenda-to.com
concertkalender België Nederland

30-08-2017 - Franz Ferdinand *uitverkocht* - Openluchttheater

Datum: woensdag 30-08-2017 
Locatie: Openluchttheater Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 1200 Deurne, België
Start: 19:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Franz Ferdinand *uitverkocht*;
 
Info: Franz Ferdinand wist zich met een zelf getiteld debuut van meet af aan op de kaart te plaatsen. ‘Franz Ferdinand’ behaalde een derde plaats in de UK charts, won de Mercury Music Prize in 2004 en werd door NME uitgeroepen tot album van het jaar. Een succes te danken aan hits als Take Me Out, The Dark Of The Matinee, This Fire en Michael.

Volmaakte Britrock, onweerstaanbare gitaarriffs en een aanstekelijke energie maken van Franz Ferdinand de groep die de Britse rock heruitvond. Vijftien jaar na hun debuut heeft de groep 4 studioalbums op het palmares staan, goed voor bijna 7 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.
Hun dansbare rock bracht hen naar podia in alle uithoeken van de wereld en leverde hen maar liefst 2 Brit awards en 5 Grammy nominaties op.

Bovendien heeft Franz Ferdinand in recente tijden enkele opvallende samenwerkingen gesmeed met niet evidente acts als het Amerikaanse artrockduo Sparks (waarmee ze onder de naam FFS de Marquee van Pukkelpop inpakten) en de straffe Afrikaanse afrobeat/jazz band L'Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou waarmee ze in 2009 op festival- en clubtournee trokken doorheen Europa.

De Schotten en hun swingende gitaren zijn immer graag geziene gasten op onze Belgische zomerfestivals. Waar ze eerder al de line-up sierden van o.a. Pukkelpop en Rock Werchter, kiezen ze dit jaar voor de meer intieme setting van het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Afspraak op woensdag 30 augustus!

Concert in samenwerking met LiveNation.

Support: The Homesick
Amper droog achter de oren waren ze, toen The Homesick in 2014 zich voor het eerst liet gelden. Puberteit en het internet vormde destijds de drijfveer voor het jonge drietal. Nu, drie jaar en honderden speeluren later, is daar het langverwachte debuut Youth Hunt. Soms puntig, dan weer uitgesponnen: noisy popliedjes die onverwachte wendingen nemen. Het opgroeien in een plattelandsregio sijpelt door, maar The Homesick is eigenzinniger dan ooit. 
Reageer: