agenda-to.com
concertkalender België Nederland

20-05-2017 - Red Snapper + Dj Sandstorm - Beest, 't

Datum: zaterdag 20-05-2017 
Locatie: Beest, 't, Beestenmarkt 3, 4461 CS Goes, Nederland
Deuren: 20:30 
Start: 21:15 
Category: Concert 
Artiest(en): Red Snapper + Dj Sandstorm
 
Info: Het Britse Red Snapper bracht in de jaren negentig vier albums uit. De band toerde de hele wereld over als vaste support voor The Prodigy tijdens hun Fat Of The Land tour en deelde het podium met artiesten als Björk, Massive Attack en The Fugees. Ook maakten ze muziek voor films als Get Carter en Rancid Aluminium. Met hun rokerige mix van acid jazz, breakbeat, triphop en drum ’n bass in verschillende tempoversnellingen trok Red Snapper al snel de aandacht van het fameuze Warp-label. Door het met Massive Attack te vergelijken duistere, complexe, maar harmonieuze samenspel tussen akoestische instrumenten en elektronisch samplemateriaal gold de band als pionier op het gebied van het mixen van analoge en digitale muziek.

In 2001 ging de band uit elkaar, maar sinds een aantal jaar worden er weer sporadisch platen gemaakt. In 2014 werd er getourd met het nieuwe album Hyena en ook werd live de soundtrack onder de Senegalese 70’s roadmovie ‘Touki Bouki’ gebracht. Tijdens de huidige tournee viert Red Snapper het 20-jarige bestaan van de opmerkelijke debuut Prince Blimey door die plaat integraal te spelen en met ondersteuning van beeldmateriaal een impressie te geven van de wereldwijde release destijds.

Prince Blimey wordt uitgevoerd door de originele kern van Red Snapper: Rich Thair – Drums, David Ayers – Guitar en Ali Friend – bass, aangevuld met saxofonist en keyboardspeler Tom Challenger die inmiddels vast bij de band zit.

DJ Sandstorm zorgt voor en na Red Snapper voor de complementerende soundtrack, dansbaar tot in de kleine(re) uurtjes!

Kaarten kosten €13 (inc €1 servicekosten) in de VVK, aan de deur betaal je €15. De deuren gaan open om 20:30, Red Snapper start om 21:15!

 
Reageer: