agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-10-2017 - DAAN in MEZZ - Mezz

Datum: vrijdag 13-10-2017 
Locatie: Mezz, Keizerstraat 101, 4811 HL Breda, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): DAAN in MEZZ;
 
Info: DAAN is het soloproject van Daniël Stuyven (Dead Man Ray) waarmee hij al verschillende awards binnen wist te slepen. Sinds zijn debuut experimenteert hij met uiteenlopende muziekstijlen en weet hij elke keer weer te verrassen. Ook voor zijn nieuwe album Nada heeft Daan zijn artistieke grenzen weer verlegd, maar dan op een geheel andere manier dan voorheen. Geschreven zonder context, publiek, druk, zelfs niet bedoeld om aan anderen te laten horen, maar uiteindelijk toch nét iets te mooi om het niet te delen.

Back to basics naar de anonieme vlaktes van Catalonië waar zelfs Lonely Planet geen woord over rept. Zo zijn de geluiden voor zijn nieuwe plaat ontstaan. Eenmaal thuis werden de opnames door producer Stef van Alsenoy onder de loep genomen. Een hard en confronterend werkproces waarbij alles waarachter een artiest zich kan verschuilen werd weggenomen: geen effect, geen acteerwerk, geen poppy franjes, maar een ingetogen plaat met een mix van bluesy americana, film noir grooves en impressionistische instrumentals.

In het voorprogramma staat de Belgische singer-songwriter Fiona Brown. Onlangs bracht ze haar debuut EP Demons uit met dromerige nummers geïnspireerd door roots, rock en soul.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 20:30 uur / toegang €17 
Reageer: