agenda-to.com
concertkalender België Nederland

21-04-2017 - Plaatpresentatie: Wolvon + Korfbal, VERA Groningen

Datum: vrijdag 21-04-2017 
Locatie: Vera, Oosterstraat 44, 9711 NV Groningen, Nederland
Start: 21:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Plaatpresentatie: Wolvon; Korfbal; VERA Groningen;
 
Info: WOLVON / Plaatpresentatie: 'ease.'
Support: Korfbal
Entree: € 2,50 | Aanvang 21:00
-------------------------------------------------------------------------------------

Onze vrienden van WOLVON! Ze doen ondertussen al weer zes jaar mee en inmiddels zijn ze toe aan hun tweede album. 'Ease' heet 'ie en vanavond gaat het album in premiere. Ik vind 'Ease' trouwens een bijzonder goed gekozen titel. De heren hebben er per slot van rekening vier jaar over gedaan. Goed, da's wat flauw. Jullie weten net zo goed als ik dat Wolvon een keihard werkende band is, die zich twee slagen in de rondte tourt, regelmatig een singeltje uitbrengt en op diverse manieren betrokken is bij de Groningse muziekscene. Ze hebben bepaald niet stilgezeten in de afgelopen jaren.

Maar het is wel heel fijn dat dat tweede album er nu is. Want 'Ease' is een uitstekende plaat geworden, die netjes voortborduurt op wat ze op debuutplaat 'Folds' ook lieten horen. Een serie eigenlijk best lieve liedjes, met mooie melodieën waarop je zo weg zou dromen. Ware het niet dat het geluid is afgesteld op standje straaljager en dat gitaren klinken als een dolle cirkelzaag. Juist dat is natuurlijk het mooie. Wolvon zoekt het contrast tussen uit bocht vliegende noiserock en melodieuze pop en dat doen ze heel erg goed. Luister maar eens naar de vooruitgesnelde single 'Dust': een klaustrofobisch stukje herrie waar bij nader inzien een prima liedje in verstopt zit. Op 'Ease' komt dat nog even beter uit de verf als op 'Folds'. De plaat, trouwens, wordt als een soort triple-attack uitgebracht door Subroutine Records, Graanrepubliek én Tartarus Records: op cd, elpee én cassette. Er is geen ontkomen aan.

Voor veel mensen zal niet de eerste keer zijn dat ze Wolvon zien. Maar het is altijd de moeite waard, want de band zet alles op alles. Ik zag ze dat al vaker doen en de misschien wel mooiste keer was gek genoeg Noorderslag. De band speelde in kelder en joeg binnen een kwartier de meeste mensen weer naar buiten met het snoeiharde geluid. Achterblijvers wisten wel beter, die lieten zich omver geblazen door de schurende geluidsmuren. Zoals altijd speelde de band zich het snot voor ogen. Nog voordat de laatste druppels feedback uit de boxen waren gekomen vloog zanger en gitarist Ike al naar de uitgang, om daar tegen een muurtje neer te ploffen. Volledig uitgeput en zowat te moe om een handje op te steken naar bezoekers die hem bedankten voor de show. Als er fotograaf in de buurt was geweest was er een prachtig plaatje uitgekomen. Voor mij is dit precies wat Wolvon typeert. Vol overgave spelen tot je er letterlijk bij neervalt.

Kom overigens vooral op tijd, want de avond wordt afgetrapt door Korfbal. De band, met onder andere Jaap van der Velde van The Homesick in de gelederen, is wat je best een nieuwe supergroep uit de underground mag noemen. Gewapend met een enorme hoeveelheid plezier en slimme gitaarriffs is Korfbal de band die je dit jaar in de gaten wilt houden.

Bart 
Reageer: