agenda-to.com
concertkalender België Nederland

03-06-2017 - Slomote (EP-release) support KOI - Charlatan

Datum: zaterdag 03-06-2017 
Locatie: Charlatan, Vlasmarkt 6, 9000 Gent, België
Start: 21:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Slomote (EP-release) support KOI;
 
Info: €5 entree vanaf 21.00u

De fijngevoelige en gelaagde songs van Slomote, gedragen door de broze unieke stem van Pauline De Bruyne, vormen een radiovriendelijke, maar vooral eigenzinnige indie sound. Het vijftal kneedt en masseert behendig je gemoed en klinkt als een mix van melancholie en heroïek.

In Charlatan presenteren ze hun eerste EP 'Wretches', productie Nicolas Rombouts.

* Indie Style
Schijn bedriegt en dat blijkt weer eens bij Slomote. Waar frontvrouw Pauline De Bruyne eerst nog de verlegenheid zelve lijkt, laat ze de indiepop zo mooi openbloeien door een heerlijke melancholische samenzang met Nina Kortekaas dat Petrol er even helemaal stil van wordt. De betoverende stemmen passen volkomen bij de doordringende baslijnen en zwoele toetsen waarmee de concurrentie helemaal omver wordt geblazen. Iets meer diepgang had nog best gesmaakt, maar perfectie bestaat niet.

*Da music
Sterke punten van Slomote? Het bijzonder nadrukkelijke baswerk en ongetwijfeld de twee mooi elkaar aanvullende engelenstemmen, die de op zich al puike songs naar een hoger niveau tilden. Soms moesten wij even denken aan de stem van Nathalie Merchant, maar even vaak was het Lara Chedraoui Van Intergalactic Lovers, die opdoemde in onze hersenpan. Het geheel bleef uniek en werd duidelijk gesmaakt door een breed publiek 
Reageer: