agenda-to.com
concertkalender België Nederland

26-01-2018 - New Cool Collective | Burgerweeshuis -

Datum: vrijdag 26-01-2018 
Locatie: Burgerweeshuis, Het, Bagijnenstraat 9, 7411 PT Deventer, Nederland
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): New Cool Collective; Burgerweeshuis;
 
Info: New Cool Collective, de koningen van de dansbare jazz brengt al sinds 1993 jazz naar de dansvloer.
En nog altijd worden ze elk jaar succesvoller.
Na het in 2014 uitgebrachte Electric Monkey Sessions, waarvoor de band zich liet inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazzhelden, is in 2016 het meest recente album The Things You Love uitgekomen. Een plaat waarop NCC de klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengt met de vocale retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly), onder andere bekend van de jaren 80 hits Whose Side Are You On en Don’t Blame It On That Girl.
Momenteel zit New Cool Collective in de studio voor de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam Noord. Dit is het 19e album van de band. De release staat gepland voor komend najaar.
Met dit nieuwe materiaal gaat de achtkoppige band dit najaar en in het voorjaar van 2018 het land in om te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor een groot feest, waarbij het publiek niet de kans krijgt om stil te staan en keer op keer verrast wordt. 
Reageer: