agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-10-2017 - Amadou & Mariam • Muziekgebouw Eindhoven - Frits

Datum: vrijdag 13-10-2017 
Locatie: Frits Philips, Heuvel Galerie 140, 5611 EE Eindhoven, Nederland
Start: 20:15 
Category: Concert 
Artiest(en): Amadou & Mariam • Muziekgebouw Eindhoven;
 
Info: Er zijn weinig artiesten zo geliefd bij hun publiek als Amadou & Mariam. Het muziekechtpaar ontmoette elkaar in 1977 op het blindeninstituut in Bamako, Mali, waar ze braille leerden (en nog ieder jaar optreden). Het klikte niet alleen op persoonlijk vlak maar ook muzikaal. De elektrische bluesgitaar van Amadou viel als een blok voor de poëtische stem van Mariam.

Het duo boekte aanvankelijk successen in Mali en in 2004 braken ze internationaal door met de aanstekelijke, door Mano Chao geproduceerde plaat ‘Dimanche a Bamako’. Toen was het hek was van de dam. Er volgden wereldtournees en samenwerkingen met o.a. Coldplay, U2 en helden David Gillmore en Johnny Marr. Ook traden Amadou & Mariam op tijdens het Nobelprijsconcert voor Barack Obama en de openingsceremonies van twee FIFA world cups. Steeds zijn Amadou & Mariam op zoek naar nieuwe vormen van muzikale expressie.

Na hun laatste project, het dubbelalbum ‘Folila’ (2012), zit er een nieuw album in de pijpleiding. Daarover binnenkort meer nieuws. In oktober een knetterend concert in Muziekgebouw Eindhoven met nieuw werk en Afrikaanse rock & roll!

Vr 13 okt // Aanvang: 20:15 u.
Entree: € 32,50 (excl. servicekosten)
Info & tickets: http://bit.ly/AmadouMariamMGE 
Reageer: