agenda-to.com
concertkalender België Nederland

21-04-2017 - Boekvoorstelling 'Onze stad' in De Roma - Roma

Datum: vrijdag 21-04-2017 
Locatie: Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Antwerpen (Borgerhout), België
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Boekvoorstelling 'Onze stad' in De Roma;
 
Info: "Onze stad. Inspiratie voor de stad van morgen."
24 geëngageerde auteurs – het collectief Antwerpen18 - schrijven over de noodzaak om ambitieus en out-of-the box na te denken over het Antwerpen van nu en van na de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het zijn mensen die Antwerpen in de armen sluiten. Ze wijzen op evoluties die de foute richting uitgaan. Ze inspireren met alternatieven, die minstens het overwegen waard zijn.
Het boek doet constructieve voorstellen: Over een rechtvaardige stad. Een solidaire stad. Een open en gezonde stad. Een ondernemende stad. Een stad voor oud en jong. Een duurzame stad. Een stad zonder armoede of werkloosheid. Een stad waar alle jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen in het onderwijs. Een vlot bereikbare en berijdbare stad. Een creatieve stad.

Gastheer van de avond is Pieter Embrechts. Kris Vanmarsenille (hoofdredacteur Gazet van Antwerpen) begeleidt twee panelgesprekken met enkele van de auteurs. En stadsdichter Maarten Inghels brengt een poëtische ode aan de stad!

Het boek speelt zich af rond volgende thema’s: bewonersparticipatie, energie, circulaire economie, stadsontwikkeling, armoede, onderwijs, werk, luchtkwaliteit, gezondheid, mobiliteit, ouderen, integratie, ontwikkelingssamenwerking en cultuur.

Dit boek is een oproep om er volop mee aan de slag te gaan. Het is een vraag aan alle democratische partijen om zich er aan te laven. Het is voer voor burgers, middenvelders, ondernemers en stadsmakers allerhande.

De auteurs: Wouter Arrazola de Oñate, Anne-Marie Baeke, Chris Bryssinckx, Bart Canfyn, Manu Claeys, Tom Coppens, Katrien De Troeyer, Ilse Dielen, Danielle Dierckx, Noureddine Hatim, Bernard Hubeau, Dirk Lauwers, Bart Martens, Peter Raeymaeckers, Gerardo Salinas, Dirk Schoeters, Marc Swyngedouw, Bogdan Vanden Berghe, Gwen Vandebosch, Daan Van Brusselen, Jef Van den Broeck, Hendrik Van Geel, Ira Van Sprundel, Karl Vrancken. 
Reageer: