agenda-to.com
concertkalender België Nederland

31-08-2017 - Lucinda Williams - Shovels & Rope - John Moreland -

Datum: donderdag 31-08-2017 
Locatie: Openluchttheater Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 1200 Deurne, België
Start: 19:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Lucinda Williams - Shovels & Rope - John Moreland;
 
Info: LUCINDA WILLIAMS
Queen of Americana Lucinda Williams draait al tientallen jaren mee en is een van de grootste artiesten in het countryrockwereldje. Ze groeide op in Louisiana met de folkmuziek die haar moeder graag draaide en de dichtbundels die haar vader schreef. Dat vormde haar grootste inspiratiebron om zelf muziek te maken. Haar eerste album Ramblin on my Mind verscheen in 1979, maar de grote doorbraak kwam er in 1998 met Car Wheels on a Gravel Road. De plaat waséén van de mijlpalen uit de hedendaagse country en sindsdien is ze niet meer uit de muziekwereld weg te denken.

Haar elfde studioalbum Down Where the Spirit Meets the Bone kwam in 2014 uit en werd alom geroemd als een klassiek meesterwerk. Intussen verscheen The Ghost Of Highway 20 in 2016 waarop haar vermoeide, maar bloedmooie kraakstem een centrale rol speelt. De plaat ontving wereldwijd lovende recensies en vorig jaar was ze nog headliner op Blues Peer (BRBF).

SHOVELS & ROPE
Shovels & Rope gaat als een speer in de Verenigde Staten en op hun laatste album Little Seeds laat dit aanstekelijke duo horen hoe het er bij hen in de keuken ook aan toe gaat. Denk aan The White Stripes, maar dan in een Americana / countryrock versie, want hun songs klinken even rauw en authentiek.

JOHN MORELAND
Met zijn truckerspet, tatoeages, volslanke lichaam en megabaard is John Moreland op zijn zachtst gezegd een opvallende verschijning, maar wat echt bijzonder is, is zijn muziek.
Binnenkort verschijnt zijn vierde plaat Big Bad Luv, uitgegeven via 4AD, vol hartverscheurende en eerlijke Americana. Hiermee zet hij zichzelf naadloos naast alt-country crooners als Ryan Adams en Jason Isbell (Drive-By-Truckers).

De voorverkoop start op woensdag 22.03 om 13:00

VVK € 29 - Kassa € 33
JONGERENKORTING -26 jaar:
VVK € 26 - Kassa € 30 
Reageer: