agenda-to.com
concertkalender België Nederland

14-09-2017 - Sparks / Paard - Paard van Troje

Datum: donderdag 14-09-2017 
Locatie: Paard van Troje, Prinsegracht 12, 2512 GA Den Haag, Nederland
Start: 19:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Sparks / Paard;
 
Info: Sparks staat al sinds 1971 bekend om hun bijzondere en theatrale shows. De broers Ron & Russel Mael creëerde Beatles-achtige taferelen met hun artrock/synthpop en hadden eind jaren '70 grote hits met nummers als "This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us" en Amateur Hour". Nu tweeëntwintig(!) albums later komt het duo met een nieuw album, 'Hippopotamus', die dit najaar verschijnt.

Het debuut van voormalig kindmodellen Ron en Russel Mael stamt alweer uit 1971 en kwam toentertijd uit onder de naam 'The Maels.' Na weinig tot geen succes veranderde het duo onder druk van hun manager hun naam naar 'Sparks' en verzamelde door middel van een advertentie in Melody Maker een voltallige band om zich heen.
Het was het album Kimono My House uit 1974 die vervolgens voor de commerciele doorbraak zorgde. Maar liefst 2 nummers, 'This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us' en 'Amateur Hour,' vonden hun weg naar de hitlijsten.

In 1979 liet de band hun artrock image achterwege en besloot voor het album 'No 1 In Heaven' samen te werken met discoproducer Giorgio Moroder, die recentelijk nog samenwerkte met Daft Punk. Vervolgens groeide Sparks uit tot een toonaangevende band binnen het synthpop genre en scoorde in ’83 nog een mega hit met ‘Cool Places,’ een duet met The Go-Go’s Jane Wiedlin.

In de jaren daarop liet de band weinig van zich horen en het was pas in 2000 dat de band weer een stuk productiever werd. In 2015 sloot Sparks de handen ineen met niemand minder dan Franz Ferdinand wat leidde tot de supergroep FFS waarmee ze onder andere te zien waren op Lowlands. Nu twee jaar later komt de band wederom met een nieuw album op de proppen die in september dit jaar moet uitkomen. 
Reageer: