agenda-to.com
concertkalender België Nederland

19-05-2017 - Vernissage aras - winnaar De Muur -

Datum: vrijdag 19-05-2017 
Locatie: Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 26-28, 2000 Antwerpen, België
Start: 19:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Vernissage aras - winnaar De Muur;
 
Info: aras - Winnaar De Arenberg Muur – feestelijke opening
"Ik heb altijd de dwaasheid der hartstochten gekozen boven de wijsheid der onverschilligheid"
BOVENFOYER // vrijdag 19 mei, 19:00 (gratis)

In het voorjaar lanceerde Arenberg een open oproep voor jonge kunstenaars om een concept in te dienen voor “De Arenberg Muur”. De winnaar Sara Van Dyck, oftwel aras, werd door een vierkoppige jury geselecteerd. Zij zal het werk rechtstreeks op 32 vierkante meter maagdelijk witte muur aan brengen. Haar werk, "Ik heb altijd de dwaasheid der hartstochten gekozen boven de wijsheid der onverschilligheid", wordt feestelijk onthuld samen met de opening van het KlepperKes festival en zal minimum gedurende twee seizoenen te zien zijn in de bovenfoyer.

“Onze box geldt als exporuimte en toont voornamelijk gevestigde waarden. Maar we hebben enorm veel ruimte die niet benut wordt”, vertelt Kay Doms van de Arenberg. “Met deze open oproep willen we daar verandering in brengen en nieuwe jonge kunstenaars een kans geven. We hebben bewust gekozen om af te stappen van het klassieke ophangsysteem. Het werk zal rechtstreeks op de muur komen.”

Iedereen is welkom op de gratis vernissage vanaf 19:00u om het glas te heffen op het nieuwe werk van aras oftwel Sara Van Dyck.

In de jury zetelden: Goedele Bartholomeusen, curator, Independent - Kay Doms, verantwoordelijke Beeldende Kunsten, Arenberg - Michel Van Beirendonck, docent Grafisch Ontwerp, St Lucas - Wannes Lecompte, kunstenaar & docent Esthetica en Schilderkunst 
Reageer: