agenda-to.com
concertkalender België Nederland

06-10-2017 - Goesting: Whispering Sons + Hypochristmutreefuzz &

Datum: vrijdag 06-10-2017 
Locatie: Beest, 't, Beestenmarkt 3, 4461 CS Goes, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Goesting: Whispering Sons; Hypochristmutreefuzz & Shht;
 
Info: Onder de titel Goesting brengt 't Beest 3 jonge bands uit België die momenteel de muziekliefhebber in het zuidelijke buurlandschap om meer, VEEL meer laat roepen!

In 2016 won Whispering Sons Humo’s Rock Rally, wat hen in een lijstje plaatst met laureaten en finalisten als Black Box Revelation, dEUS, Balthazar, Goose, The Van Jets en vele anderen. Veel aanwezigen en mensen die de Belgische scene volgen, spraken zelfs over de beste winnaar sinds jaren! Dijken van songs vol eigenzinnige, ijskoude new wave en postpunk, en daaroverheen de hypnotiserende lage stem van zangeres Fenne Kuppens, die 'een stem uit de diepzee combineert met helse stuiptrekkingen op het podium'. Zonder al te veel met namen te willen smijten mogen we toch gerust zeggen dat liefhebbers van Joy Division of Pornograpy-era The Cure echt even moeten komen kijken en luisteren!

't Beest had al eerder afgevaardigden uit de Gentse noiserock-scene op bezoek met bands als Kapitan Korsakov en Raketkanon. Ook Hypochristmutreefuzz kroop ergens uit die krochten naar boven, maar doet het toch net weer iets anders. "Death Grips in een wat minder manische periode" "Nine Inch Nails aan tafel met de jonge Red Hot Chilli Peppers", "een psychedelische orkaan met hiphop-invloeden", het is allemaal toepasselijk. Live is de band werkelijk een beleving - niet te missen!!

Eveneens uit Gent dwalen Shht - weer - af naar Zeeland. 'Hoekige, absurde, futuristische tekenfilmrock' die meer dan eens refereert aan Faith No More - en zo halen we in één zin direct een stuk of honderd invloeden aan. Middelburg maakte inmiddels al overtuigend kennis met Shht, in oktober dus de beurt aan Goes!

De deuren van 't Beest openen om 20:00, Shht start om 20:30. Hypochristmutreefuzz om 21:15, Whispering Sons om 22:00! 
Reageer: