agenda-to.com
concertkalender België Nederland

22-07-2017 - Yasiin Bey (Mos Def) - Final Tour + TheColorGrey &

Datum: zaterdag 22-07-2017 
Locatie: Openluchttheater Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 1200 Deurne, België
Start: 19:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Yasiin Bey (Mos Def) - Final Tour; TheColorGrey & Lefto;
 
Info: Yasiin Bey, beter bekend als Mos Def, is een ware legende binnen de hiphop scene. Telkens wanneer er een nieuwe ‘best hiphop album’- of ‘most influential/best rapper’-lijst opduikt prijkt zijn naam steevast bovenaan tussen schoon volk als Nas, Jay-Z, Rakim, Eminem, KRS-One, Q-Tip, The Notorious B.I.G. en 2Pac.

Hij begon zijn rapcarrière als lid van de Native Tongue Posse en verscheen onder meer op albums van De La Soul en Da Bush Babees. Samen met rapper Talib Kweli bracht hij in 1998 het veelgeprezen sociaal - en politiek beladen debuutplaat Mos Def & Talib Kweli are Blackstar uit. Bey groeide uit tot een bijzonder veelzijdige, boeiende, activistische artiest. Een trotse b-boy uit Brooklyn met een melodieuze muzikaliteit die wervelend rapt, zingt, toast en dicht. Hij koos na het succes van zijn vroege platen nadrukkelijk voor zijn carrière als acteur.

Met meer dan 30 vertoningen op het witte doek, 4 soloalbums en geweldige samenwerkingen is het meer dan duidelijk dat hij niet heeft stilgezeten. Albums als Black on Both Sides, The New Danger en True Magic zijn immers instant hiphop classics.

Vorig jaar kondigde Yasiin Bey (Mos Def) zijn afscheid aan, hij stopt met het maken van muziek en dus ook met toeren. Dit voorjaar staat hij twee keer in een uitverkocht Paradiso, maar op 22 juli komt hij met zijn Final Tour naar OLT Rivierenhof.

SUPPORT: THECOLORGREY
TheColorGrey is het alias van de 22-jarige Antwerpenaar Will Michiels die zich sinds 2014 als MC, producer en songwriter op de kaart zet in de Belgische Urban-scene.

Zijn Engelstalige rap valt op door de strakke flow in combinatie met smooth, laidback vibes, zelfgemaakte beats en doordachte lyrics. Hij rapt niet alleen met een flow waar de soul van afdruipt, maar zijn voortreffelijke en warme stem zuigt ook de aandacht naar zich toe.

LEFTO
Lefto wordt wereldwijd op handen gedragen als straffe eclectische en toonaangevende dj. Van Japan over Puerto Rico tot de Verenigde Staten. Zijn avontuurlijke sets vol hiphop, boogie, brazil, soul, elektronica en bossa nova, maar ook Afrikaanse en Oosterse invloeden worden wereldwijd goed gesmaakt! De perfecte opwarmer voor een van zijn all-time helden Yasiin Bey (Mos Def).VVK € 30
Kassa € 34

JONGERENKORTING -26 jaar
VVK € 27
Kassa € 31 
Reageer: