agenda-to.com
concertkalender België Nederland

17-06-2017 - De Karavaan - Interstedelijk concert - Bij' De

Datum: zaterdag 17-06-2017 
Locatie: De Vieze Gasten, Haspelstraat 31, 9000 Gent, België
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): De Karavaan - Interstedelijk concert - Bij' De Vieze Gasten;
 
Info: Na de succesvolle edities van vorige jaren trekt De Karavaan ook in 2017 verder. Dit bijzonder intercultureel muziekproject focust op de samenwerking met de Romagemeenschap. Muzikanten met verschillende culturele achtergronden werken samen op een unieke en intense manier.

De Karavaan is een interstedelijk verhaal. In Gent vinden er sinds november repetities plaats Bij’ De Vieze Gasten, in Antwerpen wordt er gerepeteerd bij Madam Fortuna, de initiatiefnemer, en in Brussel begeleidt Nicolas Hauzeur een groep muzikanten. Telkens is er die mix tussen professionelen en liefhebbers, jong en oud en de ontmoeting tussen Romamuzikanten en muzikanten met een andere culturele achtergrond. Verschillende nationaliteiten komen samen om te improviseren en elkaar te inspireren. Door bestaande nummers uit de rijke muziekgeschiedenis van de Roma te mengen met andere muziekculturen ontstaat een nieuwe, grenzeloze muziekstijl: een spannende en aanstekelijke cross-over van balkan, gipsy, jazz, folk en funk. Feest kortom.

De data van andere concerten vindt u via
www.madamfortuna.be/projecten/de-karavaan.

Een prettige samenwerking tussen Madam Fortuna (Antwerpen), Bij’ De Vieze Gasten & Opre Roma (Gent), Nicolas Hauzeur (Brussel).

Toegangsprijs: €2

Reserveren kan vanaf 22 mei - 10.00u 
Reageer: