agenda-to.com
concertkalender België Nederland

22-12-2017 - The Charm The Fury at 't Beest - Beest, 't

Datum: vrijdag 22-12-2017 
Locatie: Beest, 't, Beestenmarkt 3, 4461 CS Goes, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): The Charm The Fury at 't Beest;
 
Info: De wereld gaat naar de klote en dat is fucking goede inspiratie.

Vier jaar na het internationaal enthousiast ontvangen debuut keerde The Charm The Fury in 2017 terug met een verwoestend nieuwe plaat, getiteld The Sick, Dumb & Happy. De walging van de huidige maatschappij en een staalharde wil om mensen niet naar hun smartphone, maar naar de fikkende wereld te laten kijken, maakt het een metal-album dat zelfs voor de release al hoge ogen gooit.

Een vuistslag van ultra-moderne, maar unieke heavy metal. Het is meer dan duidelijk: The Charm The Fury heeft zichzelf heruitgevonden. In 2017 acteert de band op de toppen van hun kunnen, gedreven door een gezamenlijke passie voor muziek waar festivalvelden massaal hun hoofd bij op en neer zullen slaan.
Met een indrukwekkend bereik van melodische, intieme zang tot strottenpijnigende, brute grunts, laat frontvrouw Caroline Westendorp zien dat metalmeisjes veel meer kunnen zijn dan een mooi plaatje voor geile mannen.

'Mensen luisteren niet naar metal om een catchy popliedje te horen. Ze luisteren ernaar omdat ze daar juist genoeg van hebben en iets anders willen,' zegt drummer Mathijs Tieken. 'We hebben onze muziek dus helemaal teruggebracht naar de basis, en aan die basis hebben we non-stop gewerkt. Metalfans, zelfs de allerjongste, worden nog steeds gegrepen door bands als Metallica en Pantera. Dat zegt iets. Al worden ze doodgegooid met popidolen als Katy Perry en Beyoncé, er zijn altijd nog kids die Metallica-shirts dragen en de rest een middelvinger geven. We grijpen altijd terug op die bands. Die shit is tijdloos.'

Met een gewelddadige groove, omringd door waanzinnige melodieën en nog donkerder, intenser materiaal, zet The Charm The Fury zich neer als één van de meest veelbelovende metalbands in Europa. Het Hollandse quintet is klaar, hongerig en gewapend voor een volgende, grote stap. Negeren op eigen risico. 
Reageer: