agenda-to.com
concertkalender België Nederland

15-11-2017 - Klangstof | Trix - Trix

Datum: woensdag 15-11-2017 
Locatie: Trix Muziekcentrum, Noordersingel 28, 2140 Antwerpen (Borgerhout), België
Start: 19:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Klangstof; Trix;
 
Info: De Nederlander Koen van de Wardt, het brein achter Klangstof, is de oud-bassist van de indierockband Moss. In 2016 verzamelde hij een geheel nieuwe band om zich heen en begon aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Twee van de nieuwe bandleden vond Van de Wardt in Noorwegen, het land waar hij als tiener opgroeide en aan zijn nieuwe muziek werkte. Vorig jaar resulteerde dat in het prachtige debuut 'Close Eyes To Exit'. "Alternatieve synthrock waar Radiohead en Sigur Ros elkaar ontmoeten", schrijft Dansende Beren treffend in de recensie.

Opvallend: als allereerste Nederlandse band ooit speelt Klangstof deze zomer op het grote Amerikaanse festival Coachella (samen met grote voorbeelden Radiohead).

"De muziek van Klangstof is sterk geïnspireerd door het werk van Thom Yorke en dan vooral Radioheads OK Computer. En het blijft tricky om zo’n uitspraak te doen, maar als er al een vergelijking gemaakt mag worden anno 2016, dan zit Klangstof daar opzienbarend dicht in de buurt." - 3VOOR12

“If you love Radiohead, Pink Floyd, My Morning Jacket, Mercury Rev and all of the amazing musicians which take songs into a more widescreen environment, and you get to know Klangstof. It’s called ‘We Are Your Receiver.’" - Zane Lowe (Beats 1)

https://www.trixonline.be/nl/programma/klangstof-nlno/1923/ 
Reageer: