agenda-to.com
concertkalender België Nederland

20-05-2017 - Doominoo - 22 Karaat 'Album Release' - De Meester

Datum: zaterdag 20-05-2017 
Locatie: Podium De Meester, Rentmeesterstraat 2, 1315 JS Almere, Nederland
Start: 19:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Doominoo - 22 Karaat 'Album Release';
 
Info: Nadat Dominique ‘Doominoo’ Bijpost in 2014 zijn eerste EP ‘Op Zoek’ heeft uitgebracht is hij opnieuw met Dominic ‘DoGGz’ de Ruiter de handen in één gaan slaan.
Invloeden van rock, hiphop, pop en trap beschrijven de sound, leeftijd x wijsheid x kracht en karakter omschrijven de plaat.
Op 20 mei 2017 released Doominoo zijn debuut album genaamd ’22 Karaat' in Poppodium de Meester te Almere-Stad. Met gastoptredens van DRT, Manofias, Sallie E & Gmez en DJ Flex-a-Tone. De avond wordt gehost door Tim Calis

Tickets zijn te bestellen via : http://www.ticketmaster.nl/event/187289
Voorverkoop (Ticketmaster) : 5 euro
Deurverkoop : 8 euro

22 Karaat

‘Doominoo’, de inmiddels 22 jarige rapper uit Almere, geboren en getogen in de kop van Noord-Holland, is al jaren bezig met het maken van muziek.
Toch zocht hij nog steeds naar een bepaalde sound die zowel toegankelijk was, als aansloot bij hem als persoon. Samen met DoGGz is hij twee jaar bezig
geweest met het verwezenlijken van deze zoektocht. Al gauw hadden ze in een korte tijd een aantal goede en sterke concepten klaar liggen.

Maar daar stopt het niet. Een hele plaat in je eentje is wel leuk, maar diversiteit rijkt de mens. Daarom is Doominoo met onder andere rappers Ingi, Logisch, AN, Contrast en zangeres YGraceH de studio ingedoken. Het hele idee om dat ‘live’ geluid te creëren vanuit een thuisstudio was voor DoGGz nog een uitdaging. Toch is het met behulp van het digitale tijdperk en met gitarist Johnathan ‘Mr. John’ Arends naar eigen zeggen goed gelukt om dit te verwezenlijken. De mix van scheurende gitaren, knallende drums, sterke teksten, meeslepende zanglijnen en een snufje digitale magie hebben deze plaat compleet gemaakt.

‘Na mijn eerste release ben ik eigenlijk meteen weer de studio ingedoken, omdat ik nog steeds vol zat met inspiratie en ik gewoon muziek wilde blijven maken. Na een zware periode heeft dit mij gemotiveerd om dit verder uit te werken in mijn muziek. Mijn debuutalbum ’22 karaat’ reflecteert naar hoe en wie ik ben en hoe ik bepaalde situaties en momenten heb ervaren.’ zegt Doominoo. ‘De titel 22 Karaat staat voor mijn leeftijd en de puurheid van mij als persoon.’ aldus Doominoo.

DoGGz, de producer van de plaat, is net zo begaan als Doominoo. ‘De afgelopen twee jaren waren best zwaar als je het mij vraagt, ik heb veel ervaring opgedaan met dit project en het voelt toch een beetje raar om nu een punt er achter te kunnen zetten, alsof iets heel groots ineens weg is.’ zegt DoGGz. ‘Doominoo is niet alleen een top artiest, hij is ook mijn beste vriend en dit maakte de samenwerking al vele malen leuker en makkelijker. Ik kon goed anticiperen op wat Doominoo wilde en probeerde zo nauwkeurig mogelijk dit in kaart te brengen.’ aldus DoGGz. ‘.

De fysieke CD is op de avond zelf te verkrijgen en kan ook worden beluisterd op onder andere Spotify, iTunes en Deezer. 
Reageer: