agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-10-2017 - The Dublin Legends - Formerly of The Dubliners -

Datum: vrijdag 13-10-2017 
Locatie: Theater Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen, Nederland
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): The Dublin Legends - Formerly of The Dubliners;
 
Info: Verrukkelijke folk-klassiekers, vertolkt door verrukkelijke rasartiesten.

Toen John Sheahan, voorman van de fameuze Dubliners, in 2012 aankondigde te stoppen met de band, leek het doek definitief te zijn gevallen voor de meest legendarische Ierse folkgroep aller tijden. Maar de andere leden dachten daar anders over en gingen verder. Als The Dublin Legends zetten zij de zegetocht van de grondleggers van de Ierse folk vol passie voort. Sommige bands zijn nu eenmaal onsterfelijk.

Drank, vrouwen en liefde
In 2016 brachten The Dublin Legends hun nieuwe cd Live in Vienna uit. Een zegen voor de immense schare fans die de Dubliners door de decennia heen met hun zinderende theatertours in ons land hebben opgebouwd. Namen verdwijnen, maar de legende blijft. Want Dublin Legends Sean Cannonn, Eamonn Campbell, Gerry O’Connor en Paul Watchorn weten hoe ze de harten van hun publiek moeten veroveren. Als iconen van het Ierse levenslied zingen ze vol overgave over drank, vrouwen, gelukkige en ongelukkige liefdes. De artiesten weten een sfeertje te creëren dat je op slag doet vergeten dat je in een theaterzaal zit. Dit is de Ierse pub op zijn best.

In een avondvullend programma brengen The Dublin Legends in PLT een mix van oud en nieuw materiaal ten gehore, zoals The wild rover, Dirty old town,, Whiskey in the jar en The Irish rover. 
Reageer: