agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-02-2018 - Lucas De Man - De Man door Europa - Veste, De

Datum: dinsdag 13-02-2018 
Locatie: Veste, De, Asvest 1, 2611 PK Delft, Nederland
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Lucas De Man - De Man door Europa;
 
Info: Reisverslag voor een optimistische toekomst - Na een succesvolle tournee in binnen- en buitenland is Lucas De Man terug met ‘De Man door Europa’. Aanslagen op Europees grondgebied, grenzen die worden gesloten, de oude dame genaamd Europa heeft het zwaar.

De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor deze solovoorstelling. In zijn reis door Europa deed Lucas De Man zeventien steden in acht landen aan. Hij sprak zowel met historici over de grote ‘oude’ meesters zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther als de jonkies: kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen in de breedste zin van het woord die allen bezig zijn met hun zoektocht naar nieuwe manieren van samen-leven in deze tijden van veranderingen.

Nominatie beste voorstelling 2016
De vakjury van het Nederlands Theater Festival selecteerde ‘De Man door Europa’ als een van de beste voorstellingen van 2016.
“Lucas De Man maakte een reis door Europa, in zeventien steden interviewde hij denkers en visionairen die staan voor verandering. Via documentair videomateriaal haalt De Man in het theater een wereld aan ideeën binnen, aanstekelijk gebracht in een essayistische vorm.”

De pers over De Man door Europa:
“Lucas De Man pakt zijn publiek op hartveroverende wijze in” de Volkskrant

“Zelden meegemaakt dat een voorstelling zo’n actueel inzicht kon veroorzaken” Cultureel Persbureau

"charmant, amusant en onderhoudend theatraal kunstcollege" Theaterkrant

Concept, regie en spel: Lucas De Man | Videomontage en regie: Ruut van der Beele | Artistiek advies: Piet Menu 
Reageer: