agenda-to.com
concertkalender België Nederland

14-09-2017 - Het verzamelde werk van William Shakespeare (

Datum: donderdag 14-09-2017 
Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen, Keizer Karelplein 32H, 6511 NH Nijmegen, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Het verzamelde werk van William Shakespeare ( ingekort);
 
Info: Regisseur Theu Boermans geeft vanavond de grappigste opfriscursus, of de snelste introductie ooit op ‘s werelds grootste theaterschrijver: William Shakespeare. Want wat is er nodig om diens complete oeuvre er in anderhalf uur doorheen te jassen?

Niet meer dan drie mannen en wat attributen! Dat was het idee van de Britse acteurs Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield, die alle 37 avondvullende Shakespeare-stukken, met in totaal 1834 personages, lichtjes inkortten en uitkwamen op een perfecte theateravond. De koningsdrama’s worden gespeeld als voetbaltoernooi (om voor eens en altijd duidelijk te maken wie er nu achter wie aanzit) en alle komedies zijn gecomprimeerd tot een superkomedie. De vrouwen die zich in Shakespeare’s stukken als man vermommen, komen allemaal voorbij en zelfs Shakespeares sonnetten worden niet vergeten!

Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker brengen deze razende productie in de allerbeste slapstick-traditie voor iedereen die van Shakespeare, theater en humor houdt.

inleiding om 19:00 uur
De speciale petje-op-petje-af-Shakespeare-quiz met gastheer Hans Lemmen. Test u Shakespeare kennis en win een prijs! 
Reageer: