agenda-to.com
concertkalender België Nederland

23-11-2017 - Het Zesde Metaal | Vera Groningen - Vera

Datum: donderdag 23-11-2017 
Locatie: Vera, Oosterstraat 44, 9711 NV Groningen, Nederland
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Het Zesde Metaal; Vera Groningen;
 
Info: De voorverkoop voor dit concert start op 17 mei om 14:00 uur

West-Vlaams is niets meer of niets minder dan de moedertaal van frontman en stuwende kracht Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die het verschil maakt. Cappelles teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie, en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Voeg daarbij een toegankelijke, maar moeilijk vast te pinnen sound, en Het Zesde Metaal oogst op zijn minst verwondering en op zijn best bewondering.

Toch is Het Zesde Metaal een te goed bewaard geheim. Dat Focus Knack Akattemets tot 'meest onderschatte plaat van 2008' bombardeert, smaakt dan ook bitterzoet. Cappelle neemt even afstand van Het Zesde Metaal en leeft zich uit in het theater en als gitarist bij de succesvolle Nederlandse band Roosbeef. Pas na vier jaar trommelt hij zijn band weer bijeen, zij het in een bijna volledig nieuwe bezetting. Cappelle krijgt in de studio o.a. versterking van Tom Pintens (piano) en Filip Wauters (elektrische gitaar, lapsteel, pedal steel). Bassist Robin Aerts is de producer van dienst.

Met deze samenstelling heeft de band eind vorig jaar Calais uitgebracht, een plaat waarin de typische sound van het Zesde Metaal naar boven komt. Welke genre de band speelt, is moeilijk vast te pinnen. Het ligt tussen rock en pop in en is toegankelijk maar diepgravend. 
Reageer: