agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-09-2017 - Toneelgroep Amsterdam - Medea (Euripides) - Theater

Datum: woensdag 13-09-2017 
Locatie: Theater Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Toneelgroep Amsterdam - Medea (Euripides);
 
Info: Toneelgroep Amsterdam mengt in deze indrukwekkende versie de tragedie van Euripides met het In de loop van de geschiedenis hebben weinig vrouwen meer inkt doen vloeien dan Medea. Waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw die haar kinderen ombrengt.

De succesvolle arts Anna probeert haar leven na een gedwongen internering weer op de rails te krijgen. Al snel blijken haar verwachtingen niet te sporen met die van de mensen om haar heen. Alles wat haar dierbaar is, dreigt ze te verliezen: haar man, haar kinderen, haar carrière. De gedroomde wedergeboorte wordt een afdaling in de duistere krochten van haar geest.

Toneelgroep Amsterdam brengt Medea naar een herkenbare, hedendaagse context. De personages zijn mensen van vlees en bloed. Succesvolle veertigers die een carrière en een gelukkig gezinsleven hebben. Regisseur Simon Stone behoudt de contouren van het verhaal, maar stelt zich de vraag wie de Griekse helden van toen zouden zijn in onze huidige maatschappij. Zijn dialogen zijn messcherp en soms ronduit hilarisch. Maar onder de oppervlakte gieren de emoties en het geweld. Tarantino meets Van Warmerdam. Marieke Heebink ontving de Theo d'Or 2015 voor haar vertolking van Anna. 
Reageer: