agenda-to.com
concertkalender België Nederland

14-01-2018 - Tomatito (ESP) - Theater Heerlen

Datum: zondag 14-01-2018 
Locatie: Theater Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Tomatito (ESP);
 
Info: Flamencomuziek in zijn puurste vorm, gelardeerd met jazz, latino en rock.

Tomatito is een absolute legende in de wereld van de flamencomuziek. Hij komt naar Heerlen voor een uniek optreden in onze regio met zoon Jose Israel en dochter Mari Angeles.

Wie de kans heeft Tomatito te bewonderen, zal dit nooit meer vergeten. Flamencomuziek in zijn puurste vorm, gelardeerd met jazz, latino en rock. Een concert met wervelende flamenco dans. José ‘Tomatito’ Fernández Torres is de flamencogitarist uit Almería en hét boegbeeld van de Flamenco Nuevo; een bijzondere versmelting van traditionele flamenco en jazz. Ook experimenteert hij graag met Afro-Cubaanse en Braziliaanse muzieksoorten.

Tomatitio werd ontdekt door de wereldberoemde flamencogistarist Paco de Lucia en werd vervolgens de vaste begeleider van de legendarische flamencozanger Camarón de la Isla. In zijn lange carrière speelde hij samen met onder andere Frank Sinatra, Elton John, George Benson, Neneh Cherry en John McLaughlin. Naar Heerlen komt hij, met intussen twee Latin-Grammy Awards op zak, samen met zijn zoon Jose Israel (gitaar) én zijn dochter Mari Angeles (zang). 
Reageer: