agenda-to.com
concertkalender België Nederland

18-07-2017 - Sheer Mag • Charlie & The Lesbians • The Junohoos -

Datum: dinsdag 18-07-2017 
Locatie: Vera, Oosterstraat 44, 9711 NV Groningen, Nederland
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Sheer Mag • Charlie & The Lesbians • The Junohoos;
 
Info: Sheer fucking Mag! Eén van de beste bands uit de Amerikaanse diy punk scene komt naar VERA. Onlangs kwam de band nog met een verzamelalbum met daarop alle nummers van hun eerste 3 EP’s die ze in de periode 2014-2016 hebben uitgebracht. Binnenkort komt de band nog met een nieuwe plaat op de proppen waar wij ook weer naar uitkijken. Just Can’t Get Enough heet de nieuwste single en die titel slaat natuurlijk op de wellustige manier waarop fans naar nieuw materiaal uitkijken.

De band speelt de meest catchy riffs en de zangeres heeft een soulvolle stem dat doet denken aan een jonge Michael Jackson. Denk aan de bevlogenheid van The MC5, de riffs van Thin Lizzy en dat met een punk rock attitude. Sinds het begin tourt de band vrijwel non-stop, zo hebben ze afgelopen jaar nog een USA tour gedaan met zielsverwanten Royal Headache. De band lijkt op stoom te zijn en het moet dus wel heel slecht lopen wil Sheer Mag je vanavond niet compleet van de sokken blazen.

De uit Eindhoven afkomstige band Charlie & The Lesbians zijn geen onbekende van VERA. In oktober speelde de band nog in de kelderbar waar zanger Charlie Hoeben met een gebroken voet en de status van de kelderbar en z’n bezoekers confronteerde. Een prettig gevaarlijke band die klinkt alsof The Stooges met noise rockers Flipper aan het jammen zijn terwijl het fuzz pedaal van de gitarist volledig over z’n nek gaat.

Uit Groningen dan The Junohoos, de band met de meeste debuutsingles ooit (twee) maar vooral budget rock hitmachine. Leren jack aan, zonnebril op en hit na hit spelen. Met als resultaat huilende fans, of op z’n minst een zaal vol breeduit grijnzende liefhebbers. De cool point meter schiet bij deze band tot ver in het rood en ondanks al het succes zijn ze ook nog eens ontzettend aardige lui gebleven. Mooi man! 
Reageer: