agenda-to.com
concertkalender België Nederland

18-01-2018 - Ciconia Consort - Venetiaans carnaval - Theater

Datum: donderdag 18-01-2018 
Locatie: Theater Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Ciconia Consort - Venetiaans carnaval;
 
Info: Sinds de oprichting in 2012 heeft het Ciconia Consort een vaste plek in het Haagse culturele veld verworven. Het strijkorkest treedt inmiddels op in het hele land en komt graag naar Heerlen.

Het Ciconia Consort bestaat uit jonge musici die hun sporen hebben verdiend op (inter)nationale concoursen & concertpodia en staat onder leiding van Dick van Gasteren. 'Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau; een ontdekking’, schreef Bas van Putten van De Groene Amsterdammer/NRC Handelsblad.


Venetiaans Carnaval

In Venetiaans carnaval hoort u het spectaculaire dubbelconcert van Bottesini door violiste Emmy Storms, concertmeester van het Ciconia Consort, en contrabassist Rick Stotijn. Stotijn is een fenomeen op de contrabas. In dit werk laat hij alle mogelijke Italiaanse acrobatiek op dit instrument horen. De uitbundigheid van het stuk is een optimaal muzikale verbeelding van het carnavalsfeest van Venetië.

Mozart

Nauw verbonden met het Venetiaans carnaval is de Commedia dell'Arte. Tegenwoordig leven de personages uit de commedia voort in het ballet, pantomime, poppenspel en carnaval. Mozart voelde zich aangetrokken tot Maskerades en schreef twee werken voor Pantomime theater. Het Ciconia Consort brengt in dit programma een Nederlandse première van Pantalon und Columbine in een reconstructie van de originele strijkersbezetting door Johannes Holik.

Stravinsky

Ook in het ballet Apollon musagète van Igor Stravinsky staan uit de historie bekende karakters centraal; we aanschouwen de geboorte van de god Apollo en zijn ontwikkeling tot kunstenaar, hierbij geholpen door drie muzen. Stravinsky kwam vaak en graag in Venetië en is er begraven naast zijn oude vriend de choreograaf Diaghilev. 
Reageer: