agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-01-2018 - Eric Vloeimans - Levanter - Theater Heerlen

Datum: zaterdag 13-01-2018 
Locatie: Theater Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen, Nederland
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Eric Vloeimans - Levanter;
 
Info: Een reis over de grenzen van jazz, klassiek en wereldmuziek

Levanter is een ontmoeting tussen drie magische musici: ‘fluister’ trompettist Eric Vloeimans, de gevierde Syrische klarinettist Kinan Azmeh en de lyrische pianist Jeroen van Vliet. Deze drie topartiesten nemen je mee op avontuur. Een reis over de grenzen van jazz, klassiek en ‘wereld’muziek op een vliegend tapijt van betoverende klank.

Eric Vloeimans is de bekendste trompettist van Nederland en Jeroen van Vliet is componist en pianist, winnaar van de begeerde Boy Edgar prijs 2014. De Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh gebruikt muziek om culturele grenzen te overbruggen, onder meer in Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble. De New York Times roemt zijn virtuositeit, anderen zijn ‘incredibly rich sound’. Azmeh heeft dan ook een uniek geluid, dat niet onder één noemer te vangen valt. Geboren in Damascus en opgeleid aan de befaamde Juilliard School in New York, treedt hij inmiddels op over de hele wereld.

Vloeimans en Azmeh leerden elkaar in 2011 kennen tijdens een editie van Imagining Europe, georganiseerd door de European Cultural Foundation. Het concert wat zij daar gaven was het begin van een regelmatige samenwerking, zoals meteen in de zomer van dat jaar op North Sea Jazz. Eric en Jeroen spelen al meer dan twee decennia met elkaar en hebben een muzikale telepathie. 
Reageer: