agenda-to.com
concertkalender België Nederland

17-01-2018 - Imagine the Silence - De Jonge Republiek / vanaf 14

Datum: woensdag 17-01-2018 
Locatie: Theater Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen, Nederland
Start: 19:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Imagine the Silence - De Jonge Republiek / vanaf 14 jaar;
 
Info: Drie jonge theatermaaksters hebben verschillende roots, maar dezelfde vragen. Op ieder antwoord, volgt een nieuwe vraag… en meer chaos en lawaai. Hun antwoord vinden zij in de mythologie. Girlpower van 2000 jaar geleden als inspiratie voor de vragen van deze tijd.

Wie of wat bepaalt je identiteit: Jijzelf, je omgeving of je achtergrond? Wat is je image en wat doe je er mee? Moet je nog iemand worden of ben je al iemand? Kan je ontsnappen aan jezelf? Zijn vrouwen écht anders dan mannen? Heeft girlpower eigenlijk iets met boys te maken? En hoe hard moet je roepen om gehoord te worden? Drie meiden met verschillende roots hebben dezelfde vragen over hun identiteit.

In hun zoektocht naar antwoorden, pluizen de drie van De Jonge Republiek de klassieke gruwelmythe Philomela uit de metamorfosen van Ovidius uit. Een sterk verhaal over twee zussen die zich verzetten tegen hun lot en er alles aan doen hun ellendige leven om te gooien. Zij hadden stilte nodig voor hun verandering. Daar gaan de meiden mee aan de slag.

Imagine the Silence is een pleidooi om in het lawaai van alledag, de stilte in jezelf te zoeken. Een muzikale collage die barst van brutaliteit en speelse bekentenissen. Een stuk van De Jonge Republiek door meiden, ook voor jongens…met een heldere boodschap: ook midden in je eigen herrie kan het stil zijn.

Deze voorstelling behoort ook tot de reeks Avontuurtjes (boekt u 3 voorstellingen, dan betaalt u voor 1 Avontuurtje slechts € 9,-!). 
Reageer: