agenda-to.com
concertkalender België Nederland

19-01-2018 - De Verleiders - Orpheus

Datum: vrijdag 19-01-2018 
Locatie: Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): De Verleiders;
 
Info: Stem Kwijt
Opnieuw een gitzwarte, razendsnelle en spetterende komedie: Stem Kwijt. De Verleiders bespelen daarmee wederom het publiek in de grootste theaters van Nederland. Theater Orpheus is er een van, je bent bij deze van harte uitgenodigd. Voor een avondje met inhoud. Maar dan wel lekker geserveerd.

Democratie werkt niet meer
De democratie werkt niet meer of - nog pijnlijker - heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken, of zijn populistische slaven van hun electoraat en daardoor onmachtig in hun handelen.

De uitslag is bekend, valt het mee?
En dat allemaal in een tijd waarin wij staan voor grote ingewikkelde vraagstukken als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis en de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk. De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non issues, opgestookt door de media. De uitslag is bekend inmiddels. Valt het mee? We zien in ieder geval dat xenofobe partijen steeds meer terrein winnen, wat al leidde tot een Brexit in de UK en een Trump in de VS…

Morsdood
Wat kunnen we doen? Moeten we naar andere vormen van politiek toe? Democratie 2.0 misschien? Hoe ziet die eruit dan? In Stem Kwijt onderzoeken De Verleiders op hun vertrouwde, onnavolgbare wijze hoe we verder moeten. Want de democratie in de huidige vorm is dood. Morsdood. 
Reageer: