agenda-to.com
concertkalender België Nederland

19-01-2018 - Introdans - Eerbetoon aan Prinses Margriet - Orpheus

Datum: vrijdag 19-01-2018 
Locatie: Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Introdans - Eerbetoon aan Prinses Margriet;
 
Info: Koninklijk dansfeest in Theater Orpheus
Zoals bekend zijn de leden van ons koninklijk huis echte dansliefhebbers. Koningin Beatrix had de gewoonte tijdens staatsbezoeken een balletvoorstelling aan te bieden aan het ontvangende land. Ook Hare Koninklijke Hoogheid prinses Margriet kijkt graag naar ballet. Zij is al vijftien jaar beschermvrouwe van Introdans. Ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag brengt het gezelschap haar een vorstelijk eerbetoon, als ‘cadeautje’ en dank voor haar jarenlange steun. En waar anders zou die voorstelling moeten plaatsvinden dan in het theater van de woonplaats van de prinses? Op vrijdag 19 januari 2018 krijgt zij dus, exclusief in ons theater, een feestelijk programma aangeboden, een sprankelende voorstelling met een mooie dwarsdoorsnede van het repertoire van Introdans. En dat is breed!

Parels uit het repertoire voor prinses Margriet
Artistiek directeur Roel Voorintholt selecteerde voor de gelegenheid een aantal prachtige parels uit dat repertoire. Zeker is dat Black Cake zal worden gedanst, de verrukkelijke ‘verjaardagstaart’ die meesterchoreograaf Hans van Manen met een sarcastische knipoog serveert. Hoewel, taart? Op het menu van het elegante feestje staat alleen champagne op het menu. En dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen.
Zo onvast als Van Manens feestgangers op de benen staan, zo exact zijn de passen van het ensemble in Lucinda Childs’ wonderschone, mediatieve Canto Ostinato, op de gelijknamige compositie van Simeon ten Holt. Childs heeft de repetitieve, langzaam verschuivende patronen van Ten Holts geliefde muziek tot in detail uitgeplozen en van een gepast, choreografisch antwoord voorzien. 
Reageer: