agenda-to.com
concertkalender België Nederland

09-12-2017 - Revolutionary Road - Orpheus

Datum: zaterdag 09-12-2017 
Locatie: Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Revolutionary Road;
 
Info: Hoe breek je uit je eigen leven zonder er zelf aan kapot te gaan?
Noem Revolutionary Road een tragedie over de onontkoombare eenzaamheid van de mens. Over verlangen en de ongrijpbaarheid naar een ander, beter leven. Over ontsnappen maar niet aan jezelf kunnen ontkomen. Met een topcast wil zo’n verhaal wel beklijven.

Het perfecte plaatje
Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijken van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om zo’n stap te zetten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Een droom gefileerd
Met indringend gevoel voor psychologie kroop schrijver Richard Yates in de hoofden van verschillende mensen wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Zijn veel geprezen Revolutionary Road fileert de droom van het gelukkige gezinsleven en is in de ogen van kenners nu al een klassieker. In deze toneelbewerking zijn Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus de bewoners van Revolutionary Road.

Nieuwe generatie
Erik Whien is één van de vaste makers van Theater Rotterdam, het nieuwe stadstheater van Rotterdam. Theater Rotterdam werkt met een ensemble van makers, spelers, regisseurs en choreografen en leidt de nieuwste generatie theatermakers op. De allermooiste producties vinden hun weg naar de grote theaters in Nederland, zoals Theater Orpheus.

Tekst: Richard Yates | Bewerking: Jacob Derwig | Regie: Erik Whien | Dramaturgie: Casper Vandeputte 
Reageer: