agenda-to.com
concertkalender België Nederland

29-11-2017 - Montyn - Orpheus

Datum: woensdag 29-11-2017 
Locatie: Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Montyn;
 
Info: Een kat met negen levens
MONTYN is een reis door de tijd. Geen geschiedenisles, maar een vertelling over de mens. De mens Jan Montyn. Beeldend kunstenaar, levenskunstenaar, maar vooral een kat met negen levens.

Zijn reis kan zomaar de onze zijn
Het had ook over U of mij kunnen gaan, zijn verhaal vertelt ook iets over ons. Het gaat over keuzes maken tijdens je leven. Misschien zijn zijn keuzes niet de keuzes die U of ik zouden maken, maar misschien ook wel. Het is kiezen voor passiviteit of activiteit. Kiezen voor het goede of het slechte. Maar wat is goed en wat is slecht? Deze en andere vragen worden in de voorstelling MONTYN indringend over het voetlicht gebracht.

Hang naar avontuur
Naar aanleiding van het boek MONTYN van Dirk Ayelt Kooiman hebben Ludo Hoogmartens en Yorick Zwart een intrigerende voorstelling gemaakt over het fenomeen kiezen. Yorick Zwart verbeeldt het leven en werken van Jan Montyn, de kunstenaar die zich in de Tweede Wereldoorlog door zijn hang naar avontuur op 16-jarige leeftijd aansloot bij de Duitsers. Een keuze die gevolgen had. Toen, maar ook voor de rest van zijn leven.

Theatrale reis
MONTYN is een boeiende, theatrale reis langs de Wehrmacht, het Vreemdelingenlegioen, interneringskampen, de oorlog in Korea en tenslotte een gesticht. Jan Montyn maakte ‘m, de vraag is of u volgt. 
Reageer: