agenda-to.com
concertkalender België Nederland

31-01-2018 - Bromance - Orpheus

Datum: woensdag 31-01-2018 
Locatie: Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Bromance;
 
Info: Prijswinnende familie-feelgood die hout snijdt
Bromance is een verrukkelijke tragikomedie over ontluikende liefde. Verpakt in een herkenbaar verhaal, zodat je met zelfs weinig voorstellingsvermogen al wordt meegezogen in het dorpsleven van Tim en Bo. Dat veilige leventje wordt compleet op z’n kop gezet als Jonas arriveert. Een jongen uit de stad. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen?

Gouden Krekel
Bromance won vorig jaar de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie. De jury was lovend over tekstschrijver Joachim Robbrecht, regisseur Timothy de Gilde, vormgeefster Janne Sterke en componist Bart Rijnink. “Het is een gouden kwartet: taalgebruik, regie, vormgeving en soundscape zijn strak, snel, efficiënt, raak en to the point.”

Driehoeksverhouding
Opvallend is de klassiek-theatrale aanpak van Bromance: wat gebeurt er als een ongrijpbare indringer bestaande sociale structuren ontregelt en even plots verdwijnt als hij opdook? Jonas’ komst werkt splijtend, maar ook helend. “De heftige driehoeksverhouding vol bravoure kruipt stiekem onder je huid, om daar venijnig te jeuken als ook zacht te strelen", vond de jury.

Trots
Orpheus is er trots op deze prijswinnende familievoorstelling over beginnende liefde en de verstikkende angst om anders te zijn nu zelf in huis te hebben. Dat biedt een gouden kans voor pubers, hun ouders, leerkrachten en verder iedereen die wil weten wat er in het hoofd van kinderen omgaat. Met vaart -van 60 minuten- leer je ongelooflijk veel. 
Reageer: