agenda-to.com
concertkalender België Nederland

09-02-2018 - Het Nationale Theater | Daria Bukvic - Stadstheater

Datum: vrijdag 09-02-2018 
Locatie: Stadstheater Arnhem, Velperbinnensingel 10, 6811 BP Arnhem, Nederland
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Het Nationale Theater; Daria Bukvic;
 
Info: In haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakt Daria Bukvic (1989) een eigenzinnige bewerking van Shakespeares Othello. Confronterend en met een vleugje humor. In Bukvic’ versie staat discriminatie centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Een spannende voorstelling waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede.

De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt een nieuwe vertaling en bewerking. Eerder vertaalde zij de toneelhit A raisin in the sun. Ensemblelid Werner Kolf, eerder te zien in De gouden draak (regie Casper Vandeputte) en RACE (regie Eric de Vroedt), speelt de ‘Othello, de Moor’.

Daria Bukvic heeft sinds haar afstuderen in 2011 aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht voorstellingen geregisseerd voor verschillende festivals en productiehuizen. In 2014 ging de eerste voorstelling van haar eigen stichting in première: Nobody Home. Deze persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek werd een groot landelijk succes en werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015 als een van de beste voorstellingen van dat theaterseizoen. Vervolgens regisseerde Daria Bukvic Jihad, een jongerenvoorstelling gericht op het bespreekbaar maken van radicalisering onder scholieren. Bukvic is vanaf 2017 voor 4 jaar als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. In 2016 won ze de Amsterdamprijs voor de Kunst. 
Reageer: