agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-03-2018 - Li due Orfei di Firenze - Oude muziek - Hotel

Datum: dinsdag 13-03-2018 
Locatie: Hotel Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist, Nederland
Start: 20:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Li due Orfei di Firenze - Oude muziek;
 
Info: Collega’s en concurrenten: de zangers en componisten Giulio Caccini en Jacopo Peri staan samen aan de wieg van een radicaal nieuwe muziekstijl. Directe dramatische expressie komt bij hen op de eerste plaats. In het Firenze van het einde van de 16e-eeuw luiden ze daarmee het begin in van wat we vandaag de barok noemen. De Franse bariton Marc Mauillon is een ster in de barokke operawereld, maar hier brengt hij, samen met zijn zus Angelique op harp, net intieme interpretaties van de Florentijnse muziek die rechtstreeks de weg bereidt voor Monteverdi.

Locatie: Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente

De Organisatie Oude Muziek wil het avontuur van de oude muziek levend houden. Een avontuur dat begon met vragen: wat bedoelt de componist, wat zegt een partituur, wat vraagt mijn instrument? Vragen die nog steeds moeten worden gesteld.
Al meer dan 30 jaar zijn wij trendsetter op het gebied van oude muziek. We spelen een hoofdrol in het presenteren en stimuleren van nieuwe ontwikkelingen, zowel op het gebied van nieuw repertoire, nieuwe speelmanieren en nieuwe interpretaties. Daarom ligt onderzoek nadrukkelijk aan de basis van alles wat we doen, en brengen we een nieuwsgierig publiek in contact met nieuwsgierige musici. Als kenniscentrum ligt onze verantwoordelijkheid in diversiteit en innovatie. De organisatie staat zo voor klinkend erfgoed.

Concerten Seizoen Oude Muziek in Zeist 2017/2018:
wo 18 okt, 20.00 - Matteo da Perugia - Tetraktys
wo 6 dec, 20.00 - Florentijnse vroegrenaissance - Sollazzo Ensemble
di 13 mrt, 20.00 - Li Due Orfei di Firenze - Marc & Angélique Mauillon
di 15 mei, 20.00 - Monsieur de Sainte-Colombe - Ricercar Consort 
Reageer: