agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-09-2017 - Workshop: Games maken in Microlab - De Bibliotheek

Datum: woensdag 13-09-2017 
Locatie: De Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, 5611 AZ Eindhoven, Nederland
Start: 14:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Workshop: Games maken in Microlab;
 
Info: Aanmelden is voor de serie van 3 workshops. Omdat er tijdens deze 3 workshops naar een game toegewerkt wordt, is het niet mogelijk je voor 1 workshop aan te melden.

Data:
13, 20 en 27 september van 14.00 - 17.00 uur.

Een game is net als een fotocollage of een poëziealbum een medium waarin een verhaal verteld kan worden. Door in de belevingswereld van de kinderen te blijven (spelen/gamen) uiten kinderen zich makkelijker en laten zij meer van zichzelf zien.

Tijdens de Gamestad ‘workshop games maken’, bouwen de kinderen onder begeleiding van professionele game makers aan hun eigen game. Een game waarin ze hun verhaal kunnen vertellen en onderwijl leren over coderen en andere 21ste eeuwse vaardigheden.

Gamestad stimuleert kinderen naast games ‘te consumeren’ (spelen van games) ook games ‘te creëren’ (eigen game maken). Beide dragen aantoonbaar bij aan de creatieve en sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Onderwerpen als design, artwork en development (coderen) zijn tevens de onderwerpen die het in de basisscholing van kinderen afleggen tegen de cognitieve scholing.

De 6 stappen van de Gamestad workshops zijn; Brainstorm, Moodboard, Sketching, Design, Development en Presenting. Na afloop van onze workshop mogen de deelnemers hun eigen game/prototype mee naar huis nemen. 
Reageer: