agenda-to.com
concertkalender België Nederland

16-02-2019 - Knight Of The Guitar - Jan Akkerman, Anton

Datum: zaterdag 16-02-2019 
Locatie: DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24, 7071 BV Oude IJsselstreek (Ulft), Nederland
Deuren: 20:00 
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Knight Of The Guitar - Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes , Ruben Hoeke En Leif De Leeuw
 
Info: VIJF TOPGITARISTEN HEBBEN DE KRACHTEN GEBUNDELD: JAN AKKERMAN, ANTON GOUDSMIT, JOHN HAYES , RUBEN HOEKE EN LEIF DE LEEUW. ZE ZIJN ALLEN MEESTER IN HUN EIGEN GENRE, MAAR BEWEGEN OOK GEREGELD OVER MUZIKALE GRENZEN HEEN. DE GITAARHELDEN WORDEN ONDERSTEUND DOOR DE VASTE BAND VAN JAN AKKERMAN. OP DE PLANKEN VERDER DE VOCALISTEN BROWN HILL EN LAURIE AKKERMAN.

Bedenker van ‘Knight of the Guitar’ Jan Akkerman wil er graag een traditie van gaan maken om dit event te organiseren.

In 2010 werd Goudsmit de Boy Edgar prijs toegekend en in datzelfde jaar ontving hij een duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist.

Gitarist John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest. De band scoorde een aantal wereldhits, waaronder ‘Baby Love’.

Ruben Hoeke vierde afgelopen jaar zijn 25-jarig jubileum als bluesrocker. Hoeke is vrijwel continu on the road en daar komt voorlopig geen eind aan.

Leif de Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar.

Nestor Jan Akkerman tot slot behoeft niet al te veel introductie: zijn rijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop. 
Reageer: