agenda-to.com
concertkalender België Nederland

05-12-2008 - Ty; J-rocc; Rich Medina; - WATT

Datum: vrijdag 05-12-2008 
Locatie: WATT, West Kruiskade 26, 3014 AS Rotterdam, Nederland
Organisator: John106
Deuren: 19:00 
Start: 23:00 
Category: Party 
Evenement: BLACKSOIL   
Artiest(en): Ty; J-rocc; Rich Medina;
 
Genre: Urban 
E-mail: publiciteit@john106.com 
Info: Grote zaal: TY (MC / Producer / UK) & J-ROCC (DJ / Producer / US)
Ben Chijoke beter bekend als Ty werd geboren in London als zoon van Nigeriaanse ouders en is een van de grootse en populairste pioniers in de Britse black Music scene, zowel als MC en producer. Op vroege leeftijd kwam hij in aanraking met hiphop muziek, breakdance en B-boys welke al snel de inspiratiebron vormde voor een levenslange liefde voor deze dynamische muziekcultuur. Ty is lang actief geweest in het poetry en spoken word circuit waarin hij ook workshops gaf op middelbare scholen en nam midden jaren 90 actief deel aan het project Ghetto Grammer. Vanuit daar creëerde hij een platform voor zichzelf en andere artiesten, in plaats van te wachten tot anderen dit voor hem zouden doen. Hij vond het belangrijk om te denken vanuit een Engels perspectief in plaats van een Amerikaanse perspectief, welk als toch via muziek een grote invloed had. Het belangrijkste wat hij in die periode leerde was zichzelf te blijven. Op zijn debuutalbum uit 2001 : Awkward demonstreerde hij zijn wil om zichzelf te blijven. Bij zijn tweede album nam hij de productie op zich en werd genomineerd voor een Mercury. Ty beschrijft op dit album op een eerlijke en prachtige manier de ervaringen en het cultuurgoed van een Zwarte Engelsman. Met een opvallende en gedenkwaardige live show heeft hij ondertussen de hele wereld afgereisd en een grote fanbase opgebouwd en heeft verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Hij heeft met verschillende artiesten samengewerkt als: De la soul Platinum Pied Pipers, DJ Hi- TeK , Talib Kweli en Demon Albern de zanger van de Engelse rockgroep Blur.

J-ROCC (DJ / Producer / US)
Turntablist J. Rocc is de oprichter van de succesvolle turntable-band ‘The Beat Junkies’. Hij gooit hiphop, breaks en reggae in de mix en zijn talenten zorgden voor optredens met Mos Def en Talib Kweli. In 2006 tourde hij de wereld rond met Jurassic 5, Dilated Peoples, MC Supernatural en The Beat Junkie crew tijdens de "Word of Mouth" tour.

Basement: Jump N Funk met o.a Rich Medina
Afro Disco turns back into Jump N Funk. Terug in augustust 2007, Rich begint ‘Jump N Funk’, ook bekent als ‘JNF’ met toenmalige partners Debbie Sealy en Trevor Schoonmaker. Van het kleinschalige begin, als in een vier uurdurende after work feestjes in Shine (tegenwoordig Canal Room) tot dat het event steeds meer op een volwaardige clubavond begon te lijken en uiteindelijk uitgroeide tot Amerika’s eerste en meest constante DJ/Club event, toegewijd aan de muziek en de sociale bijdrage van de legendarische Fela Anikulapo Kuti. In 2008 veranderde ‘JNF’ in de ‘Afro Disco’. Ondanks het succes van ‘Afro Disco’, kreeg Rich dagelijks de vraag wat er was gebeurd met ‘JNF’, wanneer er een nieuwe ‘JNF’ zou komen en of Afro disco net als JNF was?
Dus na lang beraad heeft hij besloten de Jump N Funk naam, live en direct, terug te brengen bij zijn eigen reopening ‘Jump N Funk’ in Oktober 2008 in New York City, Philly en Washington DC, in een trio met Fela Anikulapo Kuti’s verjaardag. Fela lacht ons toe vanuit de hemel, en met dat hoopt Rich iedereen in goede moed en gezondheid terug te zien voor een nieuwe start van “Jump N Funk’! Love Afro Life! Music is the Weapon of Choise! Rick Medina’s Jump N Funk 2008 Black Soil heeft de internationale primeur van de terugkeer van Jump N Funk in Rotterdam. Dit mag je gewoon niet missen!
23.00 – 04:00
(Entree 12,50 dagkaart Black Soil / passe-partout 27,50 do.-zo.)
 
Reageer: