agenda-to.com
concertkalender België Nederland

21-02-2003 - Rocco Granata; more see info; Admiral Freebee -

Datum: vrijdag 21-02-2003 
Locatie: Velinx, De, Dijk 111, 3700 Tongeren, België
Start: 20:00 
Category: Concert 
Evenement: SAINT AMOUR   
Artiest(en): Rocco Granata; more see info; Admiral Freebee;
 
Info: SAINT AMOUR 2003
Zaal vrijdag 14 feb 2003, 20:00, zitplaatsen
Tickets 18.00 Euro, Organisatie AB


Aldus sprak Panamarenko: 'Waarom moeten twee verliefde mensen per se aan elkaar zitten frunniken? Waarom moeten ze per se seks met elkaar hebben? Kunnen ze niet gewoon samen werken aan een vliegende schotel? Is het nu echt nodig om samen in een bed te liggen wroeten tot je allebei doodop bent? Seks en verliefdheid zijn uitvindsels om lege schelpen op te vullen.'
Behoud de Begeerte vroeg aan een twaalftal kunstenaars op deze boude uitspraak te reageren. Stuk voor stuk bleken het goed gevulde schelpen.

Donald Antrim (USA), één van de 'twintig schrijvers voor de eenentwintigste eeuw' volgens The New Yorker, en, inderdaad, één van Amerika's meest bizarre, intelligente en geestige schrijvers.
Oscar van den Boogaard (NL) raakt de laatste tijd niet uitgeschreven over de liefde. Hij mag het nu ook 's komen uitleggen op Saint Amour.
Hugo Claus (B), het permanente wonder van de Nederlandstalige literatuur, brengt nieuwe liefdespoëzie.
Admiral Freebee (B) is de naam van de groep rond Tom van Laere - maar Tom van Laere speelt voor de gelegenheid solo. Zijn eerste CD verschijnt begin februari, zodat voor iedereen tijdig duidelijk zal zijn waarom Admiral Freebee aan Saint Amour meewerkt.
Rocco Granata (I/B) staat pas nu, bij deze gezegende tiende editie, met accordeon en al op het podium van Saint Amour. Niet eerder: eigenlijk is dat een schande.
Benoîte Groult (F) publiceerde in 1988 Zout op mijn huid, een ode aan het leven, de liefde en zwaargeschapen mannen.
Matthew Klam (USA) staat net als Donald Antrim op het befaamde lijstje van The New Yorker. Schrijft boeken (één tot nu toe) die met lof overladen worden en leest uit eigen werk alsof hij nooit iets anders heeft gedaan.
Andrew Miller (GB) gooide hoge ogen met zijn roman Casanova verliefd, een lekker (en grotendeels fictief) verhaal over de oude Casanova die verliefd wordt op een ravissante jongedame - maar zijn vlieger gaat uiteindelijk Panamarenko-gewijs niet op.
Connie Palmen (NL), geheel de onze, na jaren eindelijk weer op tournee in Vlaanderen.
Juan Manuel de Prada (E) bundelde in 1995 een aantal korte stukjes rond één welbepaald onderwerp tot een merkwaardig boek met een redelijk accurate titel: Coños. Of, in het Nederlands: kutten.
Jef Lambrecht (B) presenteert wederom live vanuit Saint Amour.
Patrick de Witte (B) betreedt niet het podium, maar levert wel een fragment uit het onvolprezen Canvasprogramma Kijk Eens Op De Doos.

Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.abconcerts.be of via 02/548 24 24.
 
Reageer: