agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-04-2002 - TRIBUTE KING TUBBY: Blood & Fire Soundsystem; Dub

Datum: zaterdag 13-04-2002 
Locatie: Ancienne Belgique, Anspachlaan 110, 1000 Brussel, België
Organisator: AB Concerts
Start: 18:00 
Category: Festival 
Artiest(en): TRIBUTE KING TUBBY: Blood & Fire Soundsystem; Dub Club;
 
Info: TRIBUTE KING TUBBY: Blood & Fire Soundsystem; Dub Club
Zaal, zaterdag, 13 apr 2002, 18:00,
Tickets 16.00 Euro, Organisatie AB

Zonder Ruddock Osbourne ofte KING TUBBY had onze muzikale leefwereld er helemaal anders uit gezien. Geen MASSIVE ATTACK of PORTISHEAD en de albums van TORTOISE of HOOD hadden radikaal anders geklonken. Het ontstaan van dub - de instrumentale variant van reggae - is te danken aan één man: KING TUBBY. Niet eens muzikant, wel een superb studio-engineer. Aan Dromilly Ave in Jamaica knutselde hij in zijn studio aan selfmade apparatuur. Van bestaande nummers gooide hij de drums en bass op de voorgrond, haalde de vocals weg en gebruikte intensief echo, delay en reverb. We schrijven 1972!!! Tubby was op die manier niet enkel dub-pioneer maar tevens pionier inzake postproduktie. Allen technieken die later door Pere Ubu, The Pop Group, Squarepusher of Mouse on Mars werden gebezigd. Tubby was hierbij tevens van grote invloed op hip hop en het latere geluid van jungle. Zoekt u nog naar redenen om de man te eren?

BLOOD & FIRE SOUND SYSTEM feat. U BROWN AND SPIKEY TEE + SELECTOR STEVE BARROW with DOM ON DEX & FX.

Superb reggae-reissue label met een kleine 40 albums op hun naam, perfect gecompileerd en geannoteerd door de meester STEVE BARROW zelve. Barrow is niet enkel de man achter The Rough Guide To Reggae maar compileerde bijv. ook dé ultieme reggae-box: 'Tougher Than Tough: The Story of Jamaican Music' (Island). B&F is niet enkel actief sinds 1993 als label, maar tevens als soundsystem. Doel is de sfeer op te roepen van de originele Jamaicaanse dancehalls van de jaren '70 en de vroeger jaren '80. Platen die op de draaitafel belanden zijn vaak een kwarteeuw oud, maar worden gemixt met sampler, midi-keyboards en echo. MC's van dienst zijn U BROWN (ooit nog MC bij KING TUBBY'S HI FI soundsystem) en SPIKEY TEE (oa te horen op 'The Big Calm' van MORCHEEBA).

DUBCLUB feat. SUGAR B. + SWEET SUSIE + GÜMIX

Zelf kunnen uitchecken: elke maandagavond in Wenen: DUB CLUB, which is smokin' hot ! Bezieler is oa. SUGAR B. (aka Martin Forster), MC voor KRÜDER & DORFMEISTER, en te horen op het jongste album van FAUNA FLASH (Compost) alsook WALKNER.MÖSTL (G-Stone). Verplicht voer : 'I&I produkt' en 'Dub Club 2000 + 1'.
De Dubclubbers van dienst mixen naadloos The Impact All stars, over Patrick Pulsinger, de hele door dub beïnvloede downtempo scene uit Wenen (wie haalde het trouwens ooit in zijn lege hoofd om dit lounge te noemen ?) en Squarepusher aan elkaar. Ofte : het geluid van KING TUBBY anno 2002!

Dub Club
G-Stoned = label Krüder & Dorfmeister
Blood & Fire

Tickets voor deze avond zijn verkrijgbaar via www.abconcerts.be of via 02/548 24 24.

 
Reageer: