agenda-to.com
concertkalender België Nederland

21-07-2002 - Rosemary's Sons; Silkstone; Chronic Noise; 16Down;

Datum: zondag 21-07-2002 
Locatie: Walhalla, Haageind 37, 5751 BB Deurne, Nederland
Start: 14:00 
Category: Festival 
Evenement:   WALHALLA ZOMERFEESTEN 
Artiest(en): Rosemary's Sons; Silkstone; Chronic Noise; 16Down; Agitator; Wicked Honey;
 
Info: Als eerste zal optreden, een lokale band die met hun muziek die het midden houdt tussen Limp Bizkit en Biohazard, echter ook buiten de regio en zelfs in het buitenland steeds meer bekendheid krijgt.

Vervolgens staat de formatie Chronic Noise op het programma. Deze metalformatie timmert reeds geruime tijd aan de weg. Onlangs is de band uitgebreid met oud-leden van de regionaal zeer beroemde band So What, Shaggy?! en is de door hen gemaakte metal een stuk toegankelijker geworden.

Als derde band op deze zondag zal Wicked Honey spelen. Deze band is geformeerd rond andere oud-leden So What, Shaggy?! en maakte onlangs zijn debuut op de bühne. Met hun rockmuziek die doet denken aan bands als K’s Choice en Skunk Anansie, zullen zij op de Zomerfeesten hoge ogen gooien.

Na Wicked Honey zal 16Down het podium betreden. In maart 2001 werd Nederland verrast met de single 'Subtle movements'. Menigeen was wekenlang in de veronderstelling dat het hier om een Engelse of Amerikaanse band ging, maar achter dit gevoelige nummer gaan toch 3 mannen van vaderlandse bodem schuil. Tijdens de zomerperiode heeft 16Down een groot aantal festivals aangedaan en daarmee een uitstekende live-reputatie opgebouwd die zij op de Walhalla Zomerfeesten helemaal waar zullen maken.

De vijfde band die op zondag acte de présence geeft, is Silkstone. Soms is het zoeken naar aanknopingspunten, als je een jonge band wilt introduceren, zo niet bij Silkstone. Hoewel de bandleden gemiddeld pas 22 jaar oud zijn, doen zij al 5 jaar van zich horen. Hun eerste single 'Ready' is onlangs uitgebracht door een grote platenmaatschappij, reeds verkozen tot 3FM Megahit en bestormt momenteel de hitlijsten.

Als klap op de vuurpijl zullen de Zomerfeesten afgesloten worden door Rosemary's Sons. Rosemary's Sons is een fenomeen dat inmiddels een grote landelijke bekendheid geniet. Zij hebben grote indruk gemaakt met nummers als 'Shine', een duet met Ilse DeLange, en 'Fall from grace'. Deze nummers zijn terug te vinden op hun onlangs uitgebrachte debuutalbum, 'All in hand' en zullen zij uiteraard ook op de Zomerfeesten ten gehore brengen.

€ 8,- vvk / € 10,- dagkassa
 
Reageer: