agenda-to.com
concertkalender België Nederland

13-05-2017 - The Best of Glenn Miller - Kursaal Oostende

Datum: zaterdag 13-05-2017 
Locatie: Kursaal Oostende, Monacoplein , 8400 Oostende, België
Start: 15:00 
Category: Concert 
Artiest(en): The Best of Glenn Miller;
 
Info: Glenn Miller ! De naam alleen al roept herinneringen op aan de bevrijding, de na-oorlogse periode, aan Amerika en aan jazz en staat garant voor een bruisend joie-de-vivre uit een niet zo lang verleden... Het is ook het verhaal van een getalenteerd muzikant, geboren in 1904 en veel te jong van ons heengegaan... op 15 december 1944.

Na enkele jaren in de grootste jazzorkesten gespeeld te hebben, zoals die van Benny Goodman of Tommy Dorsey, richt Glenn Miller aan het einde van de jaren ’30 zijn eigen formatie op. Het werd onmiddellijk een groot succes met titels als “Moonlight Serenade” of “American Patrol”. Hij werd al snel vergezeld door grote sterren uit die tijd waaronder “The Modernaires” en de fantastische “Andrew Sisters”.

Hij treedt in dienst in het leger en schopt het tot kapitein. Hij richt er de “Glenn Miller Army Air Force Band” op, een jazz- en militair dansorkest dat (meer dan 800 keer) optreedt “voor het moraal van de troepen”, deelneemt aan een honderdtal radiouitzendingen en eveneens talrijke platen opneemt.

Wie Glenn Miller zegt, denkt aan...Pennsylvania 6-5000, Jumping at the Woodside, Little brown jug, It don’t mean a thing, Song of the Volga Boatmen, Chattanooga Choo-Choo, American Patrol, Just friends, Tuxedo Junction, In the mood, Strike up the band, String of Pearls, Saint Louis Blues March, All of me, Flying home, Opus one en het onvergetelijke Moonlight Serenade dat dé herkenningstune van het orkest wordt.

In 1944 verblijft deze op de basis in Londen. Op 15 december van dat jaar, gaat Glenn Miller aan boord van een klein vliegtuig met bestemming Frankrijk om er de komst van zijn groot orkest voor te bereiden. Die dag hangt er echter een dikke mist en het vliegtuig zal Frankrijk nooit bereiken. Volgens sommige historici zou het toestel boven het kanaal per ongeluk in een zone terecht gekomen zijn die gereserveerd was voor de geallieerde bommenwerpers. In deze zone ontdeden zij zich, op de terugweg van Duitsland, van de bommen die niet in vijandelijk gebied waren gedropt. Het kleine vliegtuig dat de muzikant aan boord had zou door één van deze projectielen getroffen zijn of door de explosie van één van hen uit evenwicht zijn geraakt.

Op basis van originele partituren die vorig jaar opdoken creëerden de 25 muzikanten van de U.S. Original Big Band, vergezeld van hun zangeres en dansers een wervelend spektakel dat letterlijk de pan uit swingt...

TICKETS
€ 65 - € 45 - € 35 - € 30 (incl reservatiekosten)

RESERVATIE
www.sherpa.be
070 22 56 00 (max € 0,30 / min)
Boxoffice Toerisme Oostende 
Reageer: