agenda-to.com
concertkalender België Nederland

05-05-2017 - Viva Dalida! in De Roma - Roma

Datum: vrijdag 05-05-2017 
Locatie: Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Antwerpen (Borgerhout), België
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Viva Dalida! in De Roma;
 
Info: De Italiaanse Yolanda Gigliotti groeide op in Caïro waar haar vader violist was in het orkest van de Opera. Een mooie culturele cocktail lag zo aan de basis van een intrigerend muzikaal verhaal. Yolanda vertrok als acterende Miss Egypte op kerstavond naar Parijs, waar ze de ene hit na de andere scoorde met Ciao Ciao Bambina, Gigi l’Amoroso, Je suis Malade … alles bijeen goed voor 85 miljoen verkochte platen.
Dalida bracht samen met CloClo de disco naar Frankrijk en werd het icoon van de kunst/kitschgeneratie van de jaren 70. Tegelijkertijd vertolkte ze klassiekers van Brel, Bécaud, Ferré en andere groten van het Franse chanson. Ze loensde een beetje, zoals ze ook wel eens naast de toon zong. Precies dat maakte haar toegankelijk, menselijk, breekbaar. Want muzikaal ging het haar voor de wind, maar in de liefde reeg ze het ongeluk aan elkaar. Dertig jaar geleden schreef ze het briefje 'Pardonnez-moi, la vie m’est insupportable’, en ging ze hemelen.
Vandaag gaan we in première met een ode aan deze unieke grande dame! Gwen Cresens, Karla Verlie en Patrick Riguelle staan op het podium en brengen een paar special guests mee waaronder Nathalie Delcroix, Bjorn Eriksson, Tine Reymer en Stef Kamiel Carlens.

Viva Dalida!
met voor en na plaatjes van Pierre Elitair

KARLA VERLIE (ZANG); PATRICK RIGUELLE (GITAAR, ZANG); SERGE FEYS (KEYBOARDS); MIRKO BANOVIC (BAS); JEAN-PIERRE ONRAEDT (DRUMS); GWEN CRESENS (ACCORDEON) 
Reageer: