agenda-to.com
concertkalender België Nederland

19-08-2017 - Dinky Toys - Kursaal Oostende

Datum: zaterdag 19-08-2017 
Locatie: Kursaal Oostende, Monacoplein , 8400 Oostende, België
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): Dinky Toys;
 
Info: UNIEK FESTIVAL CONCERT VAN ÉÉN VAN DE POPULAIRSTE BANDS UIT DE JAREN '90 ON STAGE MET 17 MAN!

The Dinky Toys zijn terug en dat zal Vlaanderen geweten hebben. De hitmachine uit de jaren '90 concerteert op zaterdag 19 augustus 2017 met een zeventienkoppige bezetting in Kursaal Oostende. Zo staat de band 25 jaar na de lancering van zijn met platina bekroond debuutalbum 'The Colour Of Sex' - toen in de 'Crazy Cabaret' in het Glazen Straatje - terug op "de Zuid".

Samen met Soulsister, De Radio's en Clouseau behoorden The Dinky Toystot de populairste bands van de jaren '90. Van 1991 tem 1994 schudden ze elk dé Belgische zomerhit uit hun mouw:
- My Day Will Come ('91)
- I Can't Keep My Hands Off You ('92)
- Out In The Streets ('93)
- Declaracion De Amor ('94)

Tussendoor scoorden ze ook nog top 10 hits met: One More Try ('91), The Test Of Time ('92), Since You're Back In Town ('92), Three Little Birds ('93) en Love's Embrace (duet met Khadja Nin) ('93). In totaal stonden ze maar liefst 155 weken in de ultratop.

The Dinky Toys wisten de kracht van een tot de verbeelding sprekend imago maximaal te benutten. Voor hun kleurrijke outfits werkten ze samen met Walter Van Beirendonck, die later ook U2 van een garderobe voorzag.

Ze hadden daarenboven ook nog eens een uitstekende live-reputatie. Zo wonnen ze in 1994 de Zamu-award (voorloper van de MIA's) voor beste live-act.

25 jaar na de release van hun debuutsingle herenigden The Dinky Toys zich voorbije zomer voor een concert op het Nostalgie Beacht Festival in Middelkerke. Het werd een bruisend en felgesmaakt wederoptreden, de 15.000 aanwezigen gingen collectief uit hun dak!

Een energieke partyband met 2 handenvol eigen hits die de tand des tijds met glans hebben doorstaan, zo lopen er niet veel rond. De groep heeft nog niets aan panache ingeboet, integendeel.

Na de unaniem enthousiaste reacties op het concert in Middelkerke willen ze zich eindelijk aan een nieuwe uitdaging wagen. Met een zeventienkoppige bezetting gaan ze volgende zomer op tour.

Dit party-collectief zorgt voor 90min stomende grooves met een sound die bij elke muziekliefhebber in de smaak zal vallen. Hun mix van Reggae, R&B, Pop, Afro beats, Soul, Flamenco, Gospel en nog een hoop andere genres werkt aanstekelijker dan ooit.

TICKETS
€ 38 - € 32 (incl reservatiekosten)

RESERVATIE
www.sherpa.be
070 22 56 00 (max € 0,30 / min)
Boxoffice Toerisme Oostende

ORGANISATIE
www.concertevents.be 
Reageer: