agenda-to.com
concertkalender België Nederland

16-06-2017 - King Of The World

Evenement:
Datum: vrijdag 16-06-2017 
Deuren: 20:00 
Start: 20:45 
Category: Concert 
Artiest(en): King Of The World 
Genre: Blues 
Info: King Of The World werd opgericht door gitarist Erwin Java, die zijn niet geringe sporen verdiende bij Herman Brood, Cuby+Blizzards en samen met Hanneke Kappen in White Honey. Zijn mede-bandleden hebben ook allen de nodige muzikale bagage, zo speelde drummer Fokke de Jong in Normaal en is zanger/bassist Ruud Weber bekend van zijn werk met Snowy White en Barry McCabe’s Albatross. Met zo’n rijk gemeenschappelijk muzikaal verleden was de keuze voor de bandnaam natuurlijk niet zo gek, hoewel volgens de band zelf King Of The World refereert aan een songtitel van John Lee Hooker en verwijst naar de “big three” BB, Albert en Freddie King.

‘Cincinnati’ is de titel van het 4e album van King of the World dat eind vorig jaar uitkwam. De groep greep met beide handen de kans aan om onder leiding van producer Erwin Musper (o.a. Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) dit album op te nemen. Voor deze productie vloog de groep naar Cincinnati , Ohio (USA) om daar in de Bamboo Room Studio’s in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toe te vertrouwen. De keuze voor een studio in de USA was snel gemaakt: voor alle bandleden geldt dat de muziek waarmee ze zijn opgegroeid en door zijn geïnspireerd, zijn bakermat vindt in dit land. Wat is er mooier dan om in ‘the cradle of roots-rhythm & blues’ het creatieve opnameproces te beleven?

King Of The World speelde twee jaar geleden al eens in ‘t Beest, en maakte er toen een fantastische avond van. We zijn dan ook heel blij dat de band weer terugkeert voor de maandelijkse Bluesnight!

Tickets zijn €13 inc €1 servicekosten in de voorverkoop. Aan de deur is toegang €15. Inloop vanaf 20:00, King of The World start om 20:45!

Aanvang : inloop 20:00 / aanvang 20:45
Prijs : €13/€15
 
Naam: Beest, 't 
Adres: Beestenmarkt 3 
4461 CS Goes (Goes)
Tel: +31 (0)113/22.81.42 
E-mail: info@tbeest.nl 
Website: Beest, 't