agenda-to.com
concertkalender België Nederland

28-04-2017 - JW Roy & His Royal Family + Mercy John

Evenement:
Datum: vrijdag 28-04-2017 
Deuren: 20:00 
Start: 20:30 
Category: Concert 
Artiest(en): JW Roy & His Royal Family + Mercy John 
Genre: Divers 
Subgenre: “country, soul en rock ‘n roll  
Info:
vr 28 april 2017
JW Roy & His Royal Family + Mercy John

Het Nederlandse roots- en Americanatreintje rolt voort. Bands en artiesten als The Common Linnets, At The Close Of Every Day, Dennis Kolen, Douwe Bob en Tim Knol leveren verrassend sterke bijdragen en laten daarmee zien dat het genre niet alleen across the atlantic overtuigend gebracht zou kunnen worden. Vanavond in ‘t Beest één van Nederland’s eerste en grootste Americana vertolkers, samen met één van de jongste en meest veelbelovende!

JW ROY & HIS ROYAL FAMILY

JW Roy (Eindhoven, 1968) draait al zo’n twintig jaar op zijn eigen manier mee in het Nederlandse zalencircuit. Hij is de voorloper van Tim Knol en Douwe Bob en schreef en speelde zijn eigen liedjes al lang voor de Amerikaanse betiteling singer-songwriter in de mode kwam. Na tien jaar heeft hij weer een Engelstalig album gemaak: Dry Goods & Groceries.

Op Dry Goods & Groceries keert JW Roy met veel succes terug naar zijn roots: de Americana. Op dit album brengt Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes.

JW Roy wordt alom gezien als dé Americana vertolker van Nederland. Tijdens deze tour speelt Roy met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits (als Sixth Street en Deeper Shades) en klassiekers uit het Americana-oeuvre. Zo krijgen o.a. Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones een vertolking geheel in JW Roy stijl. Verwacht een band met louter topmuzikanten in een stomende “country, soul en rock ‘n roll show” en laat je meevoeren door de geweldige muziek en mooie verhalen.

MERCY JOHN

De muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Ryan Adams, Tom Petty, Bruce Springsteen, en The Jayhawks. Gebruikmakend van akoestische of elektrische gitaar en soms een mondharmonica, schrijft hij bloedmooie liedjes die ontroeren en in je hoofd blijven hangen. Zijn eerste album werd al bejubeld door de kenners en onlangs verscheen het tweede album “This Ain’t New York”.

“Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem” ~ Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR). Robert van Gijssel gaf het album 4 sterren in een prachtige recensie in de Volkskrant.

Je ziet het, een avond die Americana liefhebbers niet mogen missen! Inloop vanaf 20:00, Mercy John begint om 20:30. Tickets kosten €15 (ex €1 servicekosten) in de VVK, en €17 aan de deur op de avond zelf. 
Naam: Beest, 't 
Adres: Beestenmarkt 3 
4461 CS Goes (Goes)
Tel: +31 (0)113/22.81.42 
E-mail: info@tbeest.nl 
Website: Beest, 't