agenda-to.com
concertkalender België Nederland

11-06-2017 - Voivod + support

Evenement:
Datum: zondag 11-06-2017 
Deuren: 15:30 
Start: 16:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Voivod + support 
Genre: Metal 
Info: Voivod-fans vind je overal, en in vrijwel elke metal-, punk-, hardcore-, prog- of indieband vind je er wel één of twee. Meestal is dat ook nog eens degene die de meeste muziek schrijft, en dat is niet geheel toevallig..
De Canadese mega-cultband begon in de vroege jaren '80 als overtreffende trap van Motörhead , Discharge en Venom, maar ontwikkelde zich gestaag tot een prog/metal hybride met een voor metalbegrippen volstrekt uniek geluid.
In 2001 vormde de band het toevluchtsoord voor bassist Jason Newsted na diens vertrek bij multi-miljonairsclub Metallica. Het leek Voivod voor de wind te gaan tot in 2006 gitarist en songschrijver Piggy overleed. Enkele jaren waren nodig voor de band om zich te herpakken, maar precies dat gebeurde. Weliswaar zonder Newsted, maar mèt nieuwe gitarist Daniel Mongrain, die Piggy's DNA zowat leek te herschrijven. In 2012 werd de band gevraagd de Roadburn-vrijdag te cureren, en eerden zodoende één van hun grootste invloeden door Kiling Joke een plek op het wereldberoemde festival te geven.

Inmiddels draait Voivod weer op volle sterkte, en is 't Beest onzettend trots deze bijzonder invloedrijke band op het nieuwe podium te mogen ontvangen!
 
Naam: Beest, 't 
Adres: Beestenmarkt 3 
4461 CS Goes (Goes)
Tel: +31 (0)113/22.81.42 
E-mail: info@tbeest.nl 
Website: Beest, 't