agenda-to.com
concertkalender Belgiƫ Nederland

08-10-2017 - Shawn James & The Shapeshifters + Candy's River ...

Evenement:
Datum: zondag 08-10-2017 
Deuren: 15:30 
Start: 16:00 
Category: Concert 
Artiest(en): Shawn James & The Shapeshifters + Candy's River House 
Genre: Divers 
Subgenre: swamprock, gospel, metal, bluegrass, blues, southern en sludge 
Info: In februari was Shawn James al te zien in Goes tijdens zijn solo-tour door Europa. 't Beest plaatste Shawn in Eric's Bar La Strada en hij maakte er daar een gedenkwaardige avond van. Nu komt hij terug met The Shapeshifters, de band die we alweer een paar jaar moesten missen.

Een band met baarden en een banjo krijgt al snel het etiket hipster opgeplakt, meestal door andere hipsters. Die vlieger gaat bij Shawn James & The Shapeshifters niet opt. De muzikanten komen ook daadwerkelijk uit Arkansas, verweven invloeden uit de omgeving in hun muziek en zijn ook echt boerenkinkels die rauwe muziek maken. En als je uit het zuiden van de Verenigde Staten komt dan horen banjos en violen er nu eenmaal bij. Evenals swamprock, gospel, metal, bluegrass, blues, southern en sludge. Shawn James zelf maakt het geheel af met zijn enorm soulvolle stem en het resultaat is meeslepende en ronduit fascinerende Heavy Americana.

Een eind links van Arkansas vind je de staat Utah, en daar komt Candy's River House vandaan. De southern blues van deze mannen komt recht uit het hart, met pakkende nummers uit het dagelijkse leven.
Aan ervaring ontbreekt het de heren niet. Met meer dan 250 shows per jaar is dit met recht een hardwerkende band te noemen.

Ouderwets gezellige Beest-matinees, we just love 'em!
 
Naam:
Adres:   
  ()